Nizipli İş Adamları Rusya Pazarını Keşfe Çıktı

Gaziantep’in Nizip ilçesinde faaliyet gösteren iş dünyası Rusya piyasasına açılmak için kolları sıvadı.

Gaziantep’in Nizip ilçesinde faaliyet gösteren iş dünyası Rusya piyasasına açılmak için kolları sıvadı. Moskova Expocenter’de düzenlenen uluslararası WorldFood fuarını ziyaret eden Nizip Ticaret Odası üyeleri, Rusya pazarını incelemek ve ticari olanakları araştırmak için Rusya Türkiye İşadamları Derneği (RUTİD) ile toplantı gerçekleştirdi.

RUTİD Genel Merkezi’nde düzenlenen toplantıya RUTİD Yönetim Kurulu üyesi Tekstil Komitesi Başkanı Barış Köseliören ve RUTİD Yönetim Kurulu üyeleri, Nizip Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özyurt, Nizip Kaymakamı Yaşar Karadeniz ve Nizipli 15 iş adamı katıldı. Ziyarette Köseliören, konuk iş adamlarına Rusya piyasasıyla ilgili bilgiler verdi. Nizip’in gıda ürünleri açısından zengin ürünlerinin Rusların çok hoşuna gideceğine işaret eden Köseliören, “Rusya’da toplum çok tüketiyor. Akşamları restoranlarda çok insan görürsünüz. Çok lüks restoranlara giderler. Çok sayıda supermarketler var.” şeklinde konuştu.

Nizip Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Özyurt da konuşmasında, “Biz de bu pazarı değerlendirelim diye yola çıktık. Antep fıstığı, zeytinyağı, kırmızı mercimek ve zeytinyağından hazırlanan sabunlarımız meşhur. Bunları Rusya pazarına çıkarmayı planlıyoruz.” dedi.

Bunun üzerine Köseliören, “Rusya’da dev supermarketlerin bulunması iş yapmanız açısından avantaj. Ben inanıyorum ki Ruslar sizin yörenin baklava ve başka gıda ürünlerine de hayran kalacak. Gelin bu satışları organize edelim. Ama buraya gelmeden önce mutlaka iyi bir strateji plan hazırlanmanız lazım. RUTİD olarak da bizler size gereken bilgi, tecrübe paylaşımını sağlamaya hazırız.” önerisinde bulundu.

SADECE BAKLAVA DEĞİL, NİZİP’İN TURİZMİNİ DE TANITMAYI PLANLIYORUZ

Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) konuşan Nizip Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Özyurt, “İlçemiz tarıma bağlı bir sanayi üzerine kurulmuş. Şimdi biz markalaşma sürecine girdik. İş adamlarımız yurtiçi çalışmalarının ardından yurtdışı pazarları arayışı içine girmiş bulunuyor. Biz de bu bağlamda odamıza bağlı 35 iş adamıyla birlikte Moskova’ya iş gezisi düzenledik. Moskova gıda fuarını ziyaret ettik, elçilik ticaret müşavirliği ile görüştük. Şimdi de RUTİD’in kapısını çalarak gereken bilgi ve tecrübe paylaşımından yararlanmayı amaçladık. Rusya’da iş yapmanın olanak ve koşullarını araştırıyoruz. Rusya’ya ilk ziyaretimiz. Nizip’te zengin gıda ve ayrıca sanayi ürünleri de mevcut.” şeklinde konuştu.

Nizip’in tarihi eserler açısından meşhur olduğunu ifade eden Özyurt, “Zeugma, diğer adıyla Belkıs harabeleri ilçemize yakın bir alanda. Rus turistlerini bölgeye çekebilmek için de girişimleri başlatmayı düşünüyoruz. Çünkü ilçemizde başka tarihi eserler de bulunmakta. Bunun tanıtımını da Rusya’da yapacağız.” dedi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri