Nitelikli eleman sıkıntısı yaşanıyor

Makine Ekipmanları ve Asansör İmalatı sektöründe yasal düzenlemeler ve nitelikli personel noktasında sıkıntılar yaşanıyor. Sektör temsilcileri TOKİ aracılığıyla iş yeri sahibi olmak istiyor

Konya Ticaret Odası (KTO) tarafından sektörel sorunların tespiti ve çözüm önerilerinin oluşturulması amacıyla düzenlenen meslek komiteleri istişare toplantıları devam ediyor. Genel Makine Ekipmanları ve Asansör İmalatı sektöründen temsilcilerin yer aldığı 36. Meslek Komitesi’nin istişare toplantısı KTO Başkanı Selçuk Öztürk, komite üyeleri ve komiteye bağlı Oda üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi. KTO Başkanı, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Selçuk Öztürk, sektörlerin daha güçlü hale gelebilmesi için sektör temsilcileriyle birlikte sorunlarını tespit ederek ortak çözüm oluşturmak amacıyla 1,5 yıl önce başlattığımız Meslek Komiteleri İstişare Toplantıları uygulamamıza devam ediyoruz. 2016 yılında tüm komitelerimizin toplantılarını tamamlamayı hedefliyoruz. Türkiye makroekonomik dengeler açısından bakıldığında iyi bir noktada olmasına rağmen, bu dengenin devam edebilmesi ve gelecekteki büyük hedeflerimize ulaşabilmek için mikro ekonomik bazda, sektörler bazında da reformların yapılması gerekmektedir. İstişare toplantılarımız ile gelirin daha alt seviyeye inmesine, tabana yayılmasına imkân sağlayacak girişimlerde bulunmaya çalışıyoruz. Ülke ekonomimizi güçlü hale getirmek için reel sektörün destekleneceği politikalarda öncülük etme görevi bizlere düşmektedir” dedi.

KONYA SANAYİDE İYİ DURUMDA

Konuşmasında sektör ile ilgili değerlendirmede bulunan Başkan Öztürk, “Ülkemiz ekonomisinin ve ihracatının lokomotif sektörlerinden biri konumunda olan Makine Sektörü tarım ve otomotiv yan sanayi sektörleri ile birlikte şehrimizin önde gelen sektörlerindendir. Konya makine imalat sanayinin alt sektörleri değerlendirildiğinde üretim ve ihracatta Türkiye’de lider bir şehirdir. Makine imalat sanayinin, imalat sanayi içerisindeki payı yüzde 10’un üzerindedir ve bu pay Türkiye oranının iki katıdır. Sektörde istihdam 20 bin kişinin üzerindedir. İmalat sanayinde çalışanların yüzde 5’e yakın bir kısmı makine imalat sektöründe çalışmaktadır. Bu oran da Türkiye ortalamasının iki katının da üstünde bir orandır. Bu veriler Konya için makine imalat sanayisinin hem sağladığı katma değer  bakımından hem de istihdam bakımından ne derece önemli bir yerde olduğunun göstergesidir” dedi. 36. Meslek Komitesi adına konuşma yapan Meclis  Üyesi Mehmet Akif  Tekdere de “Odamız, tüm komitelerle düzenlediği istişare toplantıları ile sektörlerin sorunlarına çözüm önerileri geliştirecek bir uygulamayı yürütmektedir. 36 Meslek Komitemiz olarak sektör temsilcilerimizin sorunlarını dinleyerek çözüm oluşturmak amacıyla çalışmalarımıza devam etmekteyiz” dedi. Konuşmaların ardından söz alan katılımcılar; sektörün yasal düzenlemeler, nitelikli personel ihtiyacı gibi sorunları olduğunu belirterek TOKİ aracılığıyla iş yeri sahibi olabilmeleri konusunda taleplerini dile getirdiler.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (4)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri