Nisanda Yapılacak Portakal Çiçeği Karnavalı İçin Hazırlıklar Başladı

Önümüzdeki yıl Nisan ayında 3’üncüsü düzenlenecek Portakal Çiçeği Karnavalı için Adana’da geniş katılımlı bir toplantı düzenlendi. Karnaval fikrinin öncüsü Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş. CEO’su Ali Haydar Bozkurt ile...

Önümüzdeki yıl Nisan ayında 3’üncüsü düzenlenecek Portakal Çiçeği Karnavalı için Adana’da geniş katılımlı bir toplantı düzenlendi. Karnaval fikrinin öncüsü Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş. CEO’su Ali Haydar Bozkurt ile birlikte, çok sayıda gönüllü kişi, kurum ile mülki ve yerel yetkililerin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda, Nisan ayında düzenlenecek karnaval ile ilgili sunum yapıldı ve fikirler paylaşıldı.

Toplantıda konuşan Ali Haydar Bozkurt, genç yaşlı tüm Adanalıları nisan ayında düzenlenecek 3. Portakal Çiçeği Karnavalının açılış kortejine, rengarenk kostümleriyle beklediklerini söyledi. Türkiye’nin ilk ve tek sokak karnavalı olan Nisan’da Adana’da – Portakal Çiçeği’ne Adana halkının ev sahipliği yaptığını vurgulayan Bozkurt, “Karnaval boyunca, toplumun her renginden farklı kesimleri gerçek bir kardeşlik havasında, hoşgörüyle birlikte olmaya davet ediyoruz. Karnavalımızın en önemli ilkelerinden biri, kimseyi ötekileştirmeden herkesi kucaklamasıdır. Herkesin davetli olduğu karnaval şenlikleri boyunca, siyasetsiz bir gün yaşanması en büyük dileğimiz. Centilmence bir rekabet içinde kentimizi başarıyla temsil eden ve her ikisi de birbirinden değerli Adanaspor ile Adana Demirspor taraftarlarını da karnaval kortejinde kendi formalarıyla kol kola, omuz omuza görmeyi arzuluyoruz.” şeklinde konuştu.

Üçüncü kez düzenlenecek karnavalın gelenekselleşmesi ve bir marka haline getirilmesi için atılan adımların başarıyla sürdürüldüğünü de belirten Bozkurt “Sivil inisiyatifle 2013 yılında başlayan, 2014 yılında da ikincisi düzenlenen karnavalı tüm Adana halkı, Adana’ya gönül veren misafirlerimiz ve sponsorlarımızın destekleriyle kısa sayılabilecek bir zamanda çok ses getiren büyük bir etkinliğe dönüştü. 2015 yılı için hazırlıklarına başladığımız karnaval, yerel ve mülki yönetimlerin, sivil toplum kuruluşlarının, kanaat önderlerinin, medyanın, ünlülerin ve özel sektörün sahiplendiği ilk etkinlik projesi olma özelliğini taşıyor. Karnaval, amatör bir ruh ve anlayışla ve Adana halkının çabalarıyla herkesin kendinden bir şey kattığı etkinlik olarak da dikkatleri üzerinde topluyor. Karnavalın en büyük özelliklerinden biri de; farklı sanatsal çalışmaların sergilenmesi amacıyla bir çeşit sanat platformu için imkan sağlamasıdır. Karnavalımız; resimlerini sergilemek isteyen sanatçılarımız, kitaplarını imza günü yaparak tanıtmak isteyen yazarlarımız ve şairlerimiz, binlerce kişiye konser verme şansını yakalayan müzisyenlerimiz gibi birçok sanatçı için de sanatlarını sergileme olanağı sunmaktadır.” dedi.

Bozkurt, ticari ve siyasi amaç gütmeden bir sevgi hareketiyle yola çıktıklarını ve bu yaklaşımı ilk günden itibaren koruduklarını da kaydederek şunları söyledi; “Portakal ağaçlarının çiçek vermeye başladığı dönemde yemekleri, yetiştirdiği ünlüleri, tarihi, geleneksel ve kültürel değerleriyle tanınan Adana’ya dikkatleri çekerek farkındalık yaratmayı başardık. Adana sokaklarını, kentimizin her köşesini spor, kültür ve sanat aktiviteleriyle birlikte muhteşem bir karnaval alanına çevirerek, ülkemizin her yerinden ve yurt dışından yüzbinlerce kişinin karnavala katılmasını sağlamak şehrimize bir canlılık getirecektir.”

Karnavalın düzenlendiği ilk iki yılda dikkatleri Adana'nın üzerine çekmeyi ve Adana’yı bir cazibe merkezi haline getirmeyi başardıklarını aktaran Ali Haydar Bozkurt, Adana’nın karnaval süresince hareketli ve yaşayan bir şehir haline geldiğini de kaydetti. Bozkurt “Karnaval süresini bir haftaya çıkarmak, caddelerimizi turunç ağaçları ile donatmak, şöhretler bulvarı oluşturmak, karnaval boyunca sokakların hem gece hem de gündüz güzel görünüm veren led ışıklı sembollerle ve balonlarla süslemek ve Adana ile Guinness Rekorlar Kitabı’nda tekrar yer almak hedefindeyiz. Ayrıca karnaval kapsamında turistik açıdan ilgi çekebilecek ve diğer zamanlarda da halkın ziyaret edip portakal çiçeği kokusunu hissedebileceği özel bir gezi alanı da oluşturmak istiyoruz.” diye konuştu.

Adana’nın önde gelen isimlerinin de katılımıyla “Portakal Çiçeği Karnavalı” için yapılan hazırlıkların aktarıldığı Seyhan Otel’deki toplantıda, katılımcılar da söz alarak karnaval ile ilgili görüş ve düşüncelerini paylaştı.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri