Nilüfer Öğrencileri Tübitak'tan İki Madalya Kazandı

Özel Nilüfer Fen Lisesi öğrencilerinden Berk Kaan Aktaş Kimya, Ömer Şeker; TÜBİTAK Ulusal Bilim Olimpiyatı’nda Fizik dalında Türkiye 3.’sü olarak bronz madalya kazandılar.Bursa'da 32 yıldır eğitim alanında adını birçok başarıya...

Özel Nilüfer Fen Lisesi öğrencilerinden Berk Kaan Aktaş Kimya, Ömer Şeker; TÜBİTAK Ulusal Bilim Olimpiyatı’nda Fizik dalında Türkiye 3.’sü olarak bronz madalya kazandılar.

Bursa'da 32 yıldır eğitim alanında adını birçok başarıya yazdıran Nilüfer Eğitim Kurumları, bu yıl 22.si düzenlenen TUBİTAK Ulusal Bilim Olimpiyatları II. aşama sonuçlarının açıklanmasıyla yeniden başarı zirvesine oturdu. TÜBİTAK Ulusal Bilim Olimpiyatları 2. aşama sınavlarına, birinci aşama sınavının değerlendirilmesi sonucu yarışmaya katılan 7 bin öğrenciden 2. aşamaya geçmeye hak kazanan 300 öğrenci katıldı.

22. Ulusal Bilim Olimpiyatları 2. Aşama Organizasyonu’na Nilüfer Eğitim Kurumları’ndan 10 öğrenci katılmaya hak kazandı. Toplam 300 öğrenci arasından Nilüfer Eğitim Kurumları Özel Nilüfer Fen Lisesi öğrencilerinden Berk Kaan Aktaş Kimya, Ömer Şeker Fizik dalında Türkiye 3.’sü olarak Bronz Madalya kazandılar.

ATO Congresium’da düzenlenen ödül törenine TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Yücel Altunbaşak, milletvekilleri ve çok sayıda davetli katıldı. Elde edilen derece ile ilgili konuşan Nilüfer Eğitim Kurumları Genel Müdürü Mehmet Kıcıroğlu, "Öğrencilerimizin elde ettiği başarılar her yıl olduğu gibi bu yıl da göğsümüzü kabartmaya devam ediyor. Çocuklarımız, sistemli ve kararlı bir çalışma düzeniyle yarışmalara hazırlanıyorlar. Bu başarıyı elde ederek bölgemizde ve Türkiye’de adımızı duyuran tüm öğrencilerimizi yürekten kutluyorum." dedi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri