Nilüfer Macide Kahraman'da Tekli Eğitimle Geleceğin Yıldızları Yetiştiriliyor

Özel Nilüfer Macide Kahraman İlkokulu, üstün potansiyelli öğrencilere sunduğu eğitim imkânı yanında, çift ana dil ve zenginleştirilmiş eğitim ortamlarıyla bir ilki gerçekleştiriyor.Bursa’da 32 yıldır eğitim hayatına kattığı farklı...

Özel Nilüfer Macide Kahraman İlkokulu, üstün potansiyelli öğrencilere sunduğu eğitim imkânı yanında, çift ana dil ve zenginleştirilmiş eğitim ortamlarıyla bir ilki gerçekleştiriyor.

Bursa’da 32 yıldır eğitim hayatına kattığı farklı yaklaşımlarla adını yazdıran Nilüfer Eğitim Kurumlarına bağlı Özel Macide Kahraman Koleji, üstün potansiyelli öğrencilere verdiği eğitimin kalitesiyle göz dolduruyor.

Yaşları 5-11 arasında değişen üstün potansiyelli ve her biri özel seçilmiş öğrencilere, başta halk oyunları, modern dans, değerler eğitimi, seramik, ebru, drama, bilişim yazılım, robotik üretken eller, hayal atölyesi, spor branşları ve tasarım atölyesi olmak üzere toplam 44 branşta eğitim veriliyor.

Özel Nilüfer Macide Kahraman İlkokulu Müdürü Feyzullah Çarkcı, öğrencileri baştan zeka ve yeteneklerine göre seçerek aldıklarını belirterek, eğitimlerini de buna göre düzenlediklerini söyledi.

Okulda farklı bir eğitim verdiklerini anlatan Çarkcı, “Öğrencilerimiz diğer okullardaki gibi düz hayat bilgisi öğrenmiyor. Bunun içinde canlıları, astronomiyi öğreniyor. O dersin içindeki alt başlıklardan tüm bilgi tohumlarını alıyor. Temel milli eğitim müfredatını zenginleştirilmiş eğitim etkinlikleri, imkanları ile aktarıyoruz. Eğitim şeklini çocukların zeka ve potansiyellerine göre çeşitlendirmiş ve güçlendirmiş oluyoruz. Öğrencilerimizin beceri, yetenek, sanat, zeka, mental, sayısal ve içsel duygularıyla güzel bir eğitim sağlıyoruz.” şeklinde konuştu.

Eğitim şeklini öğrencilerin seviyelerine göre belirlediklerini anlatan Çarkcı, amaçlarının çocukların yaratılışı, kabiliyeti, doğuştan getirdiği veya sonradan kazandıkları kabiliyetlerle ilgili özgür, modern, güçlü, sanatsal ve modern bir eğitim yapmak olduğunun altını çizdi.

Öğrencilere sundukları bireyselleşmiş bir eğitim yaklaşımıyla Bursa’da tek olduklarını anlatan Feyzullah Çarkcı, “Geleceğin sanatkârı, yazarı, şairi, bilişimcisi, yazılımcısı, matematik profesörü, ancak bu tip bir eğitimle ortaya çıkacaktır.” şeklinde konuştu.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri