Nilüfer Eğitim Kurumları’nda, İngilizce Öğretmenlerine Seminerler Başladı

Bursa Nilüfer Eğitim Kurumları tarafından bu yıl 10.'su gerçekleştirilen “Mükemmelliğin Eşiğinde” (On the Threshold of Excellence) semineri başladı.

Bursa Nilüfer Eğitim Kurumları tarafından bu yıl 10.'su gerçekleştirilen “Mükemmelliğin Eşiğinde” (On the Threshold of Excellence) semineri başladı. Yurtdışından eğitimcilerin katıldığı programa İngilizce öğretmenleri yoğun ilgi gösterdi.

Nilüfer Bademli Okulları'nda düzenlenen seminer, Nilüfer Okulları öğrencilerinin mini konseri ile başladı. Öğretmenlerin mesleki birikimlerini paylaşma ve kendilerini geliştirme imkanı verecek seminere, Oxford Üniversitesi'nden Amanda Gamble, Farbe Üniversitesi'nden K. Shirley Glen Wright, Express Üniversitesi'nden Jennifer Mailley ve Cambridge Üniversitesi'nden Henry Brothers katıldı.

Bursa'da 30 yıldır eğitime kaliteli eğitim anlayışıyla eğitime katkı sunduklarını dile getiren Nilüfer Eğitim Kurumları Genel Müdürü Ali Dilitatlı, şunları dile getirdi: “Genç nüfusun arttığı ülkemizde dil bilmenin önemini iliklerimize kadar hissediyoruz. Fakat şöyle bir problemimizi de yaşıyoruz. Bizim dil öğretimimizi, eğitimimizi bir kere daha gözden geçirmemiz gerekiyor. Bu seminer önemli bir seminer. 10 yıldan bu yana devam ediyor. Birbirinden kıymetli arkadaşımız yayınevlerimizin desteği ile gelip paylaşımlarda bulunuyorlar. Bu paylaşımlar çok değerli. Ancak ben siz değerli katılımcılardan bir öğretmen olarak ricam var. Bizim öğrencilerimize verebileceğimiz en güzel teknik, bizim çocuklarla bunu pratik olarak yapmamız gerekiyor.”

Nilüfer Eğitim Kurumları Yabancı Diller Koordinatörü Mesut Özil, seminerin Marmara bölgesindeki İngilizce öğretmenlerine hitap ettiğini ve 600’e yakın öğretmenin katıldığını ifade etti. Özil şu bilgileri verdi: “Yurtdışından getirdiğimiz eğitmen arkadaşlarımız, burada görev yapan İngilizce öğretmenleri ile bilgi birikimlerini paylaşıyor. Aynı zamanda yayınevlerimizin desteği ile onların çıkardığı yeni ürünleri de öğretmenlerimizle paylaşım imkanı buluyoruz. 4 konuşmacımız var. Bunlar İngilizce öğretiminde yeni öğretim teknikleri hakkında bilgilendiriyorlar. Aynı zamanda üniversitelerden öğretim görevlilerimiz var. İngilizce’yi klasik yöntemler haricinde konuşmacılarımızdan birisi şiirle İngilizce öğretimini işleyecek, bir diğeri hikaye anlatımı yöntemi ile bir başkası motive etme ve en kısa zamanda onların konuşma safhasına geçmelerini sağlamanın yollarını anlatacak.”

Özel, program sonunda yayınevlerini desteği ile katılımcı öğretmenlere çeşitli hediyeler verileceğini sözlerine ekledi.
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri