Nijeryalı işadamlarından Konya'ya davet

Nijerya’dan gelen ticari heyet, Konya’da Aktif İşadamları ve Sanayiciler Derneği’nin (AKTİSAD) misafiri oldu. Konya Valiliği ve THY’nin destekleriyle, çeşitli sektörlerden Nijeryalı işadamı ve iş kadınlarının bulunduğu 34 kişilik h
 Heyet, Konya’daki işletmelerde incelemelerde bulundu. Konya’da üretim yapan AKTİSAD üyesi işadamlarının fabrikalarında gezi ve incelemelerde bulunan heyet üyeleri iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin geliştirilmesi için gönüllü elçilik görevi yapma sözü verdi.Konya’nın tarihi ve turistik mekanlarını gezme fırsatı bulan heyet üyeleri, Selçuklu Medeniyeti’nin başkenti olan Konya’da çok etkilendiklerini kaydetti.
İYİ DOSTLUKLAR KURACAĞIZ
Günün sonunda Konya Valisi Aydın Nezih Doğan’la birlikte akşam yemeğinde buluşan Nijeryalı iş heyeti, gösterilen misafirperverlik ve sevgiden büyük mutluluk duyduklarını belirtti. Yemekte bir konuşma yapan Vali Doğan, şunları söyledi: “Türkiye artık büyük bir devlet olarak bütün ekonomik ve ticari stratejisini dünya üzerinde küresel bir yapılanma ile şekillendirmeye başlamıştır. Dünya ülkeleri Türkiye’nin bu yüksek potansiyelini fark etmişlerdir. Biz inanıyoruz ki Nijerya ve Türkiye arasındaki ilişkilerimiz sadece ekonomik alanlarla sınırlı kalmamalıdır. Bu açıdan sadece iki ülke ilişkilerinde ticaretle yetinilmemeli, sevgimizi, dostluğumuzu, şefkatimizi ve düşüncelerimizi paylaşmalıyız. Ülkemiz dünyanın bütün bölgeleriyle ilgilidir. Nijeryalı işadamlarımızla sadece ticari ilişkiler değil, iyi dostluklar da kurmak istiyoruz.”
MANA DEĞERLERİNDE BİRLEŞECEĞİZ
AKTİSAD Başkanı Ali Akın ise, “Bizlerin başlattığı bu dostluk ve kardeşliği çocuklarımız daha derin bir şekilde devam ettirecekler. Hz. Mevlana’nın İslam’la çerçevelediği sevgi ve kardeşlik atmosferi bütün dünyayı barış ve refaha kavuşturacak. Dünyanın tüm acı çeken milletleri bu atmosferi soluklayarak mutluluğa ulaşacak. Sevgi, barış ve kardeşlik duygularımız, ticari ve ekonomik alanda işbirliğiyle devam edecek. Komşusu aç iken tok yatan insanların olmayacağı bir dünya ancak bu şekilde kurulacak. Yaptığımız bütün bu etkinlikler bu mana değerleri etrafında bir dantela gibi nakış nakış işlenmektedir” dedi.
Konya Valisi Doğan heyet üyelerine semazen figürü takdim ederken, AKTİSAD Başkanı Ali Akın İngilizce yedi öğüdün yer aldığı tablo, THY Konya Müdürü Ahmet Postallı ise uçak maketi hediye etti. Nijeryalı heyet üyeleri de Vali Doğan ve diğer protokole çeşitli hediyeler sundu.



 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri