Nijeryalı Dini Liderden "Boko Haram'a Karşı Silahlanın" Çağrısı

Nijerya'nın en etkili Müslüman liderlerinden olan Muhammed Sanusi, Boko Haram saldırılarına karşı halka silahlanma çağrısı yaptı. Kısa süre önce Nijerya Merkez Bankası başkanlığından istifa eden Sanusi, ordunun halkı koruyamadığını,...

Nijerya'nın en etkili Müslüman liderlerinden olan Muhammed Sanusi, Boko Haram saldırılarına karşı halka silahlanma çağrısı yaptı. Kısa süre önce Nijerya Merkez Bankası başkanlığından istifa eden Sanusi, ordunun halkı koruyamadığını, silahlı militanlara karşı halkın kendi kendini korumasının şart olduğunu söyledi.

Boko Haram'ın etkili olduğu Kano eyaletinin emiri olan dünyaca ünlü bankacı Sanusi, 'petrol gelirlerinde yapılan milyarlarca dolarlık yolsuzluklardan' dolayı hükümete yönelik sert eleştirileri ile tanınıyordu.

Sanusi camide namazdan sonra yaptığı çağrıda, Boko Haram'ın kuzeydoğudaki köylere ve kasabalara saldırdığını, erkek çocukları katlettiğini, kızları kaçırarak köle yaptığını, halkın artık Boko Haram'a karşılık vermesinin zamanı geldiğini ifade etti. Sanusi'nin şu sözleri ise dikkat çekti, "Halk artık saldırı olduğunda silahlarını atarak kaçan askerlerden yardım beklemesin. Kendini koruması için gerekli olan teçhizatı hazırlasın. Allah'a dua edeceğiz ve şehit olmamız gerekirse olacağız." dedi.

Nijerya'da hafta sonu yerli halk askerlere yardım etmiş ve Boko Haram'ın eline geçen Chibok kasabası 48 saat sonra militanlardan tekrar alınmıştı.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri