Nijerya'da Kanlı Okul Saldırısı: 48 Ölü

Nijerya’nın kuzeyinde bulunan Yobe şehrindeki bir okula yapılan saldırıda ilk belirlemelere göre 48 kişi hayatını kaybetti.Nijeryalı yetkililerden yapılan açıklamada, Yobe merkezinde gerçekleşen patlamanın yaşları 11 ile 20 olan yaklaşık...

Nijerya’nın kuzeyinde bulunan Yobe şehrindeki bir okula yapılan saldırıda ilk belirlemelere göre 48 kişi hayatını kaybetti.

Nijeryalı yetkililerden yapılan açıklamada, Yobe merkezinde gerçekleşen patlamanın yaşları 11 ile 20 olan yaklaşık 2 bin öğrencinin tören için sabah toplandıkları sırada meydana geldiği kaydedildi. Saldırının öğrenci kılığında bomba yüklü intihar ceketi giyen bir kişi tarafından gerçekleştirildiği belirtildi. Çok güçlü ve şiddetli olan patlamanın ardından yaralılar bölgedeki hastanelere kaldırıldı. Güvenlik ve hastane kaynaklarından alınan verilere göre okulda öğrencileri hedef alan bombalı intihar saldırısında meydana gelen kaostan dolayı ölü ve yaralı sayısında belirsizlik yaşandığı ve bu konuda çalışıldığı belirtildi.

Vatandaşların ve öğrencilerin büyük tedirginlik yaşadığı olayın sorumluluğunu şu ana kadar üstlenen olmazken, Yobe eyalet polisi ve diğer haber ajansları, saldırının Boko Haram terör örgütü tarafından gerçekleştirilmiş olabileceği üzerinde duruyor.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri