Nijerya heyetinden KSO'ya ziyaret

Nijerya Türkiye Ticaret Odası öncülüğünde Konya'ya gelen bir grup Nijeryalı heyet, Konya Sanayi Odası'nı (KSO) ziyaret etti
Nijerya heyeti, ilk önce KSO Başkan vekili Tahir Şahin'i makamında ziyaret etti. Nijerya heyetine Konya sanayisi hakkında bilgi veren Şahin, Konya'nın son derece gelişmiş bir sanayi alt yapısına sahip olduğunu belirtti.
Konya'nın bütün kurumlarıyla birlik ve beraberlik içerisinde çalışabilecek bir atmosfere sahip olduğunu dile getiren Şahin, 32 bin KOBİ'siyle dolaylı ihracatla birlikte yıllık 1,5 milyar dolar civarında ihracat yapan Konya ile Nijerya'nın ticari işbirliğinin yeterli düzeyde olmadığını, ancak bu tür ziyaretlerin ticaretin artması için önemli olduğunu söyledi.
''TARIMIN DIŞINDA PETROLÜMÜZ VAR. ANCAK BAZEN BU TÜR LÜTUFLARI KULLANAMIYORUZ''-
Heyette yer alan Nijerya Sanayi Bankası üst Düzey Yöneticisi Dr. Evelyn Oputu ise, Konya'nın sanayisinden ve tarihinden çok etkilendiklerini, Konya'nın Nijerya için önemli bir örnek teşkil edebileceğini kaydetti.
Tarımın Konya'da olduğu gibi Nijerya için de önemli olduğunun altını çizen Oputu, ''Tarımın dışında petrolümüz var. Ancak bazen bu tür lütufları kullanamıyoruz'' dedi.
Ziyaretin ardından Konyalı sanayicilerle Nijerya heyeti arasında ikili ticari görüşmeler yapıldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri