Nijerli çocuklar için kirve aranıyor

AID Uluslararası Doktorlar Derneği Konya Şubesi, faaliyetlerine devam ediyor.

Gerek yurt içinde gerekse de yurt dışında birçok proje ve çalışmaya imza atan dernek, bu kez de Nijer'e gitmek için kolları sıvadı. Afrika'nın en fakir ülkelerinden biri olan Nijer'de çocukları steril bir ortamda sünnet etmek ve çocukların dişini tedavi etmek için yola çıkacak olan AID Uluslararası Doktorlar Derneği Konya Şubesi, kirve arıyor. “Kirvem olur musun” sloganıyla destek bekleyen dernek, Konyalıların mutluluğa ortak olmasını istiyor.

KİRVELERDEN 500 TL ALINACAK

AID Uluslararası Doktorlar Derneği Konya Şubesi, Nijer'de bin çocuğu sünnet etmeyi planlıyor. Dernek, ayrıca 500 kişinin de diş tedavisini yapmayı istiyor. Dernek tarafından sünnet bedeli olarak kirvelerden 500 TL alınacak. Tüm bunların yanı sıra, Nijerli çocuklara oyuncaklar götürülecek, harçlıklar dağıtılacak. Nijerli çocukların yüzleri güldürülecek. Konya'dan doktorlar Nijer'e gidecek. Hem çocuklar sünnet edilecek hem de 500 kişinin diş tedavisi yapılacak.

KİRVE NEDİR?

Halk geleneğine göre, çocuk sünnet edilirken genellikle sünnet giderlerini üzerine alan, sünnet sırasında çocuğun elini kolunu tutan, onun korkusunu gidermeye çalışan, daha sonra çocuk üzerinde babaya yakın bir hak sahibi olan kimse.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri