Nijerli Bakandan Esidef’e: Yatırıma Çok Müsait Ve İstekliyiz, Geç Kalmayın

82. İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF)’na gelen Nijer Ticaret ve Özel Sektör Bakanı Alma Oumarou, Türkiye Büyükelçisi Adam Abdoulaye Dan Maradi ve İzmir Fahri Konsolosu Yakup Gözel, Ege ve Batı Akdeniz Sanayici ve İşadamları Federasyonu (ESİDEF)’nu ziyaret.

82. İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF)’na gelen Nijer Ticaret ve Özel Sektör Bakanı Alma Oumarou, Türkiye Büyükelçisi Adam Abdoulaye Dan Maradi ve İzmir Fahri Konsolosu Yakup Gözel, Ege ve Batı Akdeniz Sanayici ve İşadamları Federasyonu (ESİDEF)’nu ziyaret etti.

Ziyarette yaptığı konuşmada, ülkesindeki ticari fırsatlarından bahseden Bakan Oumarou, yatırıma çok müsait ve istekli olduklarını söyledi. İki ülke arasında ticaretin her geçen gün arttığına işaret ederek, ‘‘Ülkemizle Türkiye’nin ticari birlikteliklerinin her geçen gün artması ve gelişmesi, iki taraf için de sevindirici bir durum.” dedi. Mevcut potansiyelin henüz ticarete dönüşmediğine de dikkat çekerek, “Sizleri Nijer’in Ticaret ve Özel Sektör Bakanı olarak ülkeme yatırıma davet ediyorum. Hem cazip yatırım imkânları hem de devletimizin yatırımcıya sağladığı kolaylıklar kapsamında oluşan birçok fırsatı değerlendirmeniz gerektiğini düşünüyorum.” şeklinde konuştu. İzmir’e dört günlük seyahatleri kapsamında çok verimli görüşmeler yaptığını aktaran Oumarou, "Ümit ediyorum ki ESİDEF üyesi işadamları da en kısa zamanda ülkemizdeki fırsatları yerinde görür ve geç kalmadan atacakları adımları belirler. Ben tekrar ESİDEF olarak beni ağırladığınız ve bu verimli toplantıyı düzenlediğiniz için teşekkür ediyorum." dedi.

‘NİJER'İ FIRSATLAR ÜLKESİ OLARAK GÖRÜYORUZ’

ESİDEF Başkan Yardımcısı Refik Uzun da federasyon olarak üye işadamlarının yurtdışına açılması için her fırsatı değerlendiklerini vurgulayarak, “Coğrafi ayrım gözetmeksizin, üye işadamlarımızın dünyanın her yerinde olması için çalışıyoruz. Afrika kıtası da bu anlamda birçok fırsatı içinde barındıran iyi bir pazar. Nijer de 17 milyon nüfusu ve yüzde 4 büyüme hızıyla fırsatlar ülkesi. Bu ülkeyi hem yatırım hem de ihracat pazarı olarak görüyor ve çalışmalarımızı bu yönde yapıyoruz.” diye konuştu. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri