Nihat Zeybekçi'den 2023 hedefi itirafı

Ekonomi Bakanı Zeybekci, İnovasyon Haftası açılış programında yaptığı konuşmada "Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşması son derece zordur" dedi.

Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin düzenlediği Ankara İnovasyon Haftası açılış programında konuşan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşması son derece zordur" dedi.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye'nin cari açık probleminin, enflasyon probleminin önemli olduğunu ancak Türkiye'nin en önemli probleminin inovasyon problemi ve Ar-Ge problemi olduğunu bildirdi.

Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin düzenlediği Ankara İnovasyon Haftası açılış programı MEB Şura Salonu'nda gerçekleşti.

"TÜRKİYE'NİN 2023 HEDEFLERİNE ULAŞMASI SON DERECE ZORDUR"

"Şuanda ki bu şartlarla fason üretici ülke olarak Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşması son derece zordur" diyen Zeybekci, eğitimle ülkenin refahı arasında doğrudan bağ olduğunu dünyadan örnekler vererek anlattı. Zeybekci, şunları söyledi:

"Ortalama eğitim süremizi biran önce 12 yıl seviyesine getirmemiz lazım. Türkiye'nin bugün ihracatının toplam ihraç kilomuzu 160 milyara böldüğümüz zaman ortalama rakamımız 2012 yılında 1.54 dolar, 2013 yılında 1.60, bugün 1.65'ler seviyesine geldi. Dünyada nasıl? Kore'de 3.5 dolara yakın. Bizim ne yapıp ne edip biran önce ihracatımızdaki kilogram fiyatımızı yukarı doğru çekmemiz lazım. Nasıl Ar-ge ile inovasyonla. Türkiye ham madde kaynaklarından emin olmalı, Türkiye enerji kaynaklarından emin olmalı, Türkiye artık tüketim alışkanlıklarını da belirleyen bir ülke olmalı."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri