Nihat Doğan: Bu iş bitti barış gelecek

Nihat Doğan Diyarbakır'da yaşananın barış bayramı olduğunu söyledi: Savaş korkakların barış ise cesur insanların işi.

Nevruz dolayısıyla Diyarbakır'a giden şarkıcı Nihat Doğan,"Diyarbakır'da yaşanan, Nevruz ve bahar bayramı değildi. Orada insanlar barış için toplanmışlardı. Yani Diyarbakır'da 'barış bayramı' vardı" dedi.

'TARİH YAZAR'

Diyarbakır'da barış çağrısının yapılacağı, silahların bırakılacağı kanaatinde olduğunu söyleyen Doğan, "Geçmişte de 11 defa ateşkes yapılmıştı ama her seferinde bir şekilde provokatif eylemler olmuş ve bu süreç baltalanmıştı. Lakin bu sefer, halkın coşkusundan olacak ki, bu iş bitti diye düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Diyarbakır'daki nevruz kutlamalarına katılan Nihat Doğan, protokol tribününden kutlamaya katılanları böyle selamlamıştı.

SAVAŞ KORKAKLARIN İŞİ BARIŞ CESUR İNSANLARIN

Takvim'den Mevüt Yüksel'e açıklamalarda bulunan Nihat Doğan, bu olayın Türkiye için bir devrim olduğunu vurgulayarak şunları kaydetti: "Savaş korkakların, barış cesur insanların işidir. Savaş ganimet için, barış ise bedele rağmendir. Bence Türkiye halkları bu bedeli verecek duruma gelmiştir. Biz sanatçıların bu sürece destek vermemiz ve gereklerini yerine getirmemiz gerekiyor. Bu barış yeni şekillendirilen Ortadoğu için rol model olacaktır." Doğan, tarihin bu barışa imza atan herkesi, onurla, şerefle, büyük bir destanla kahramanca yazacağını sözlerine ekledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Medya Haberleri