Niagara Vakfı Ödül Törenine Büyük Katılım

ABD'nin orta batısında, 11 eyalette faaliyet gösteren Niagara Vakfı, Ohio eyaletinin başkenti Columbus'ta ödül töreni düzenledi.

ABD'nin orta batısında, 11 eyalette faaliyet gösteren Niagara Vakfı, Ohio eyaletinin başkenti Columbus'ta ödül töreni düzenledi.

Ana hedefi eğitim ve diyalog olan vakfın, gelenekselleşen ödül törenine seçkin bir davetli kitlesi katıldı. Aralarında bir çok sayıda milletvekili, akademisyen ve din adamlarının iştirak ettiği program 3 saat sürdü. Programın açılış konuşmasını Niagara Vakfı'nın Ohio yetkilisi Serkan Aykan yaptı. Vakfın birçok kesimden farklı dinlerden insanların bir araya gelmesini hedeflediğini belirten Aykan, din, dil, millet fark etmeden yüksek insani değerlerin ön planda tutulduğu bir hedefe doğru yürüdüklerini dile getirdi. Ödül törenine vakfın yaptığı çalışmaları anlatan bir filimle devam edildi. Vakfın bu yılki ödülleri 3 dalda sahiplerini buldu. Niagara Halka Hizmet ödülü NBC4 televizyonuna verildi.
Niagara Barış ödülü Greif Şirketine verildi. Şirketin Başkanı David Fischer Türkiye`ye gittiğini ve en beğendiği ülkenin Türkiye olduğunu ifade etti. Vakfın Global Vizyon ödülü ise Columbus Üniversitesi Sanat ve Dizayn Departmanı'nın oldu. Ödülü Baskan Dennison Griffith teslim aldı. Programın kapanış konuşmasını ünlü işadamı Yaromir Steiner yaptı. Yaromir Steiner, "Fethullah Gülen büyük bir hizmet insanidir" dedi. O`nun eğitim ve diyalog faaliyetlerini takdirle karşıladığını belirten Steiner, "Fethullah Gülen Hocaefendi’nin iyi anlaşılması gerekmektedir" dedi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri