New York'ta yine provokasyon

Müslümanları 'vahşiler' olarak gösteren afişleri New York metrosuna asan Amerikan Özgürlüğü Savunma Girişimi yine sahneye çıktı.
Yahudi lobisine yakın grup, bu kez metroya astıkları afişlerde Müslümanlara 'terörist' diyerek hakaret etti.
 
ABD'deki Müslüman karşıtları yine aynı yerde sahneye çıktı. Geçen yıl eylül ayında New York metrosundaki 10 durağa astıkları afişlerde Müslümanları 'vahşi' olarak niteleyen Amerikan Özgürlüğü Savunma Girişimi (AFDI) isimli Yahudi lobisine yakın grup, yeni provokatif afişlerde bu kez Müslümanları 'terörist' diye gösterdi. Önceki afişlerinde İsrail-Filistin meselesine atıfta bulunarak 'Medeni insan ile vahşiler arasındaki her savaşta medeni insanı destekle' diyen AFDI, yeni afişlerinde ise Müslümanları şiddet yanlısı ve kendilerinden olmayan herkesi öldürmeye yemin eden 'kan içiciler' olarak resmediyor.
 
Metrodaki istasyonlara asılan afişlerde 11 Eylül saldırısında yanan İkiz Kuleler'in fotoğrafının hemen yanında Al-i İmran Suresi'nin 151'inci ayetinin bir kısmı yer alıyor. Ayetin tamamı yerine sadece 'inkâr edenlerin kalplerine yakında korku salacağız' bölümü alınmış. Oysa ayetin tamamı şöyle: 'Allah'ın, hakkında hiçbir delil indirmediği şeyleri O'na ortak koşmaları sebebiyle, inkar edenlerin kalplerine yakında korku salacağız. Gidecekleri yer de cehennemdir. Zalimlerin varacağı yer ne kötüdür!'

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri