New Jersey’deki Senatörlük Yarışını Demokrat Booker Kazandı

New Jersey eyaletindeki federal senatörlük özel ara seçiminin galibi Demokrat Parti’den yarışa katılan Cory Booker oldu.

New Jersey eyaletindeki federal senatörlük özel ara seçiminin galibi Demokrat Parti’den yarışa katılan Cory Booker oldu. Booker’ın kazanması sürpriz olmazken, Başkan Barack Obama’dan sonra Senato’ya seçilen ilk sihayi Amerikalı oldu.

New Jersey’in en büyük belediyesinin başkanlığını yürüten Booker, Demokrat Partili New Jersey senatörü Frank Lautenberg’in ölümü üzerine boşalan koltuk için yapılan ara seçimi kazandı. Cumhuriyetçi Parti’den Steve Lonegan’ı yüzde 55 oy oranıyla geride bırakmayı başaran Booker, New Jersey eyaletinin de ilk Afrika-Amerika kökenli senatörü olmayı başardı.

Newark belediye başkanlığını iki dönemdir yürüten Booker, New Jersey’in Cumhuriyetçi valisi Chris Christie ile başarılı bir çalışma yürütmüş, görev bölgesinde eğitim ve ekonomik kalkınma konularında başarı göstermişti.

Türklere yakınlığı ile de tanınan Booker, New Jersey’de 1972 yılından bu zamana kadar olan geleneği de bozmadı. New Jersey eyaleti 1972’den bu zamana kadar hiçbir Cumhuriyetçi adayı Senato’ya göndermedi.

Booker'e karşı yüzde 44 oranında oy alan rakibi Lonegan, Cumhuriyetçi Parti içinde koyu muhafazakarları ifade eden Çay Parti’ye yakınlığı ile dikkat çekiyordu. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri