Nevşehir'de Su Ürünleri Jandarma Korumasında

Nevşehir İl Jandarma Komutanlığı Asayiş Şube Müdürlüğü bünyesinde bulunan Jandarma Çevre Koruma Tim Komutanlığı ekipleri, su ürünleri konusunda il genelinde denetimlerini sürdürüyor.Nevşehir İl Jandarma Alay Komutanlığı'ndan yapılan...

Nevşehir İl Jandarma Komutanlığı Asayiş Şube Müdürlüğü bünyesinde bulunan Jandarma Çevre Koruma Tim Komutanlığı ekipleri, su ürünleri konusunda il genelinde denetimlerini sürdürüyor.

Nevşehir İl Jandarma Alay Komutanlığı'ndan yapılan açıklamada, Jandarma Çevre Koruma Tim Komutanlığı’na; Su ürünleri Kanunu’ndaki kabahatler ile ilgili denetim, kontrol ve idari para cezası kesme yetkisi 2014 yılı için Valilik 'olur'u ile verildiği bildirildi. Yetki alınması sonucu, vatandaşlar su ürünleri avcılığı konusunda bilinçlendirildi. Usulsüz avlanmalar önlendi. Son bir yıl içerisinde yasaklara uymayan 9 kişiye ise toplam 2 bin 538 lira idari para cezası kesildi.

1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu, yönetmeliği ve tebliğlerde belirtilen yükümlülüklerin yerine getirilmesi, uygulamada etkinlik ve verimliliğin sağlanabilmesi için 23 Eylül 2014 - 31 Aralık 2015 tarihleri arasında geçerli olmak üzere, Çevre Koruma Tim Komutanı Jandarma Kıdemli Başçavuş Ecevit Akbaş ile Çevre Koruma Tim Uzmanı Uzman Jandarma 7. Kademe Çavuş Hikmet Karadağ’a “denetim, kontrol” yetkisi verildi. Yetki, Nevşehir İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk alanında, kanun ve yönetmelikte belirtilen diğer kurum ve kuruluşların kontrol, denetim ve ceza yetkilerini kapsamamak kaydı ile tanındı. Yetkiyle birlikte yasakların ihlaliyle karşılaşıldığında "idari para cezası kesme" yetkisi de verildi.

Halkın çevresel sorunların çözümünde üstleneceği rol ve katılımın, çevre duyarlılığı ve çevre bilinci oluşumunda önem taşıdığı belirtilen açıklamada “ O halde, toplumsal bir çevre bilincini yaratmak, her aşamada halk katılımını sağlamak ve doğadan, insandan yana, ekoloji ile barışık bir iklim yaratmak, gerçek çevre bilinci için kararlı ve önemli bir duruş noktası olarak, jandarma tarafından çevreye olumsuz etkileri olan her türlü faaliyet izlenecektir. Çevre, doğal hayat, ekolojik dengenin korunması ve çevre kirliliği ile mücadele etkin ve kararlı bir şekilde sürdürülecektir” denildi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri