Nevşehir’de Kariyer Fuarı Açıldı

Nevşehir İŞKUR Müdürlüğü tarafından düzenlenen 2. Kariyer Fuarı Nevşehir Belediyesi Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi’nde açıldı.

Nevşehir İŞKUR Müdürlüğü tarafından düzenlenen 2. Kariyer Fuarı Nevşehir Belediyesi Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi’nde açıldı.

    Nevşehir İŞKUR İl Müdürü İlhan Temel, kurumlarının aktif iş gücü programını uygulayarak 2008'den bu yana sektörlere nitelikli işçi sağladığını söyledi. Yeni meslek seçecekler için İŞKUR olarak kariyer programları düzenlediklerini Nevşehir’de de bu yıl 2. Fuar düzenlediklerini vurgulayan Temel, nitelikli iş gücü sağlamak için kurum bünyesinde çok sayıda eğitim kursları açtıklarını ve kariyer günleri ile de iş hayatına atılmamış ama eğitim alan gençlere kariyer planlaması yaparken yön göstermeye çalıştıklarını ifade etti.

    Belediye Başkanı Hasan Ünver ise gençlerden idealleri uğruna mücadele vermeleri gerektiğini söyledi. Başkan Ünver, "Hayatta hiçbir şeyin arkasında durmayarak gökten tepenize düşmenizi bekleyerek hiçbir şeyin sahibi olamazsınız." dedi.

    Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan da, iş hayatına atılacak gençler için bu tür fuarların çok önem taşıdığını dile getirerek, okul dönemlerinde alınan kararların gençlerin geleceğine yön vermelerinde etkili olduğunu söyledi.

    Daha sonra 2. Kariyer Fuarı’na katkı sağlayan Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, Belediye Başkanı Hasan Ünver, Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Seyit İnce’ye teşekkür plaketi takdim edildi.

    Törende daha sonra şehir genelindeki işletmelerin hazırladığı stantlar gezildi.

    Nevşehir İŞKUR İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen 2. Kariyer Fuarı 5 Aralık 2013 tarihinde sona erecek. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri