Nevşehir’de Cinsel İstismar Suçundan Altı Kişi Tutuklandı

Nevşehir Emniyet Müdürlüğü ve Avanos İlçe Emniyet Müdürlüğü’nce yapılan operasyonda cinsel istismar, cinsel amaçlı kişileri hürriyetinden yoksun bırakma ve uyuşturucu madde bulundurma ve ticareti suçları için örgüt kurdukları iddiasıyla...

Nevşehir Emniyet Müdürlüğü ve Avanos İlçe Emniyet Müdürlüğü’nce yapılan operasyonda cinsel istismar, cinsel amaçlı kişileri hürriyetinden yoksun bırakma ve uyuşturucu madde bulundurma ve ticareti suçları için örgüt kurdukları iddiasıyla altı şüpheli tutuklandı. 3 firari zanlıda aranıyor.

Nevşehir ve Avanos İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından sürdürülen çalışma sonrasında bazı şüphelilerin, “cinsel istismar, cinsel amaçlı kişileri hürriyetinden yoksun bırakma, işkence, tehdit, hakaret, haraç alma, uyuşturucu madde bulundurma ve ticareti, mala zarar verme, araç kundaklama, 6136 sayılı kanuna muhalefet suçları ile suç örgütü kurma” suçlarını işledikleri tespit edildi. Şüphelilere yönelik başlatılan soruşturma kapsamında Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü koordinesinde Avanos İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince Avanos ilçesinde 14 ayrı adreste arama yapıldı. Bu arama neticesinde 12 şüpheli yakalandı. Şüphelilerden M.Y, O.Y, S.V, A.T, Y.Ü, ve E.U, Avanos ilçesinde çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. 3 şüpheli ise savcılıkça serbest bırakıldı. Firarda olan 3 zanlının yakalanması için çalışma devam ediyor.

14 ayrı adreste yapılan aramalar neticesinde, 1 adet 7.65 mm tabanca, 2 adet yivsiz av tüfeği, 1 adet dürbünlü tüfek, 10 adet kama ve bıçak, 1 adet muşta, 1 adet havalı tabanca, tabanca ve tüfeklere ait çok sayıda fişek ve mermiler, 549 adet gümrük kaçağı sigara, yaklaşık 594 gram kubar esrar, 1 adet uyuşturucu madde tartımında kullanılan hassas terazi, 1 adet tepe lambası, ilçede araç kundaklamada kullanılan 5 litrelik şişe içerisinde özel karışım yanıcı madde ve sprey, 6 adet uyuşturucu hap, 2 adet cinsel güç artırıcı ilaç, birçok kişiye ait borç senedi, 4 adet bilgisayar kasası, 3 adet laptop bilgisayar, şüphelilere ait cep telefonları, çok sayıda flash bellek yakalandı.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri