NEÜ’ye 5 bin öğrenci alacağız

Necmettin Erbakan Üniversitesi'nin ciddi bir büyüme ivmesi yakaladığını belirten Rektör Prof. Dr. Muzaffer Şeker, "Bu yıl 5 bin 500 öğrenci alacağız. NEÜ epey mesafe katetti" dedi

Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Önder Kutlu ile Prof. Dr. M. Emin Aydın ve Basın Müşaviri Ayhan Tekin, gazetemizi ziyaret etti. Ziyarette Merhaba Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü İbrahim Büyükeken hazır bulundu. Ziyarette konuşan ve basının önemine vurgu yapan Rektör Muzaffer Şeker, daha sonra Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ)'nin faaliyetlerinden bahsetti. NEÜ'nün ciddi bir büyüme ivmesi yakaladığını dile getiren Rektör Şeker, üniversitenin öğrenci sayısının 40 bine yaklaştığını kaydetti. NEÜ'nün bu yıl 5 bin 500 öğrenci alacağını söyleyen Şeker, NEÜ'de 81 ilden öğrencinin eğitim aldığını kaydetti. Şeker, "Konya bir üniversite şehri.

Tercih edilen bir şehiriz. NEÜ de şehrin önemli bir eğitim kurumu. NEÜ'nün bina sıkıntısını çözme noktasında epey mesafe katettik. Köyceğiz Kampüsü'nde bina yapım çalışmaları hızla devam ediyor. Fakülte binaları şu an şehrin farklı noktalarında bulunuyor. Binaları kampüste toplamayı düşünüyoruz. Köyceğiz'in ulaşım sorununun çözümü noktasında Büyükşehir Belediyesi yetkilileriyle görüşmeler devam ediyor. İnşallah sorunlar bir an önce çözümü kavuşturulur. Üniversite olarak yeni eğitim ve öğretim yılına hızla hazırlanıyoruz. Güçlü bir akademik kadromuz var" ifadelerini kullandı. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Merhaba Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü İbrahim Büyükeken ise, Rektör Şeker ve Kutlu ile Aydın'a çalışmalarında başarılar diledi. Büyükeken, üniversitelerin önemine de vurgu yaptı.

KERİM ATICI

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri