NEÜ’nün uluslararası kongresi büyük ilgi gördü

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Diş Hekimliği Fakültesinin düzenlediği 3. Uluslararası Diş Hekimliği Kongresi sona erdi.

3 gün süren kongrede, alanında deneyimli akademisyenler ve seçkin konuşmacılar tarafından diş hekimliği alanında güncel ve yenilikçi yaklaşımlar ele alındı.
DİŞ SAĞLIĞI HİZLETLERİNE ERİŞİM ARTTI
Selçuklu Kongre Merkezi’nde konuşan NEÜ Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu, Türkiye'de diş hekimliği alanında son yıllarda kaydedilen ilerlemelerin son derece dikkate değer olduğunun altını çizerek, “Ülkemizdeki diş hekimliği eğitimi ve hizmetleri, dünya standartlarına ulaşma yolunda büyük adımlar atmaktadır. 2023 yılı itibarıyla Türkiye'de yaklaşık 40 bin diş hekimi görev yapmaktadır ve diş hekimliği fakültelerimizden mezun olan yeni diş hekimleriyle birlikte artmaktadır. Türkiye'de diş sağlığı hizmetlerine erişim oranı her geçen yıl yükselmektedir. Sağlık Bakanlığı verilerine göre, 2022 yılında yaklaşık 90 milyon diş hekimliği muayenesi gerçekleştirilmiştir. Bu rakam, diş hekimliği hizmetlerine olan talebin giderek yükseldiğini göstermektedir” dedi.
500’DEN FAZLA İŞ HEKİMİ KONYA’DA BULUŞTU
NEÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Rıza Tunçdemir, “Diş hekimliğinin önemini biliyor ve mesleği geleceğe taşıyacak fikir ve çalışmaları dikkatle takip ediyoruz. Bu bilinçle 2019 yılında “Modern Diş Hekimliğinde Dijital Yaklaşımlar” konulu ilk sempozyumumuzu gerçekleştirdik. 2021 yılında birinci uluslararası kongremizi online olarak gerçekleştirdik. Daha sonra 2022 yılında, 22 yıldır yapılmayan ve Konya’da ilk defa büyük çaplı bir diş hekimliği kongresi düzenleyerek bin 200’den fazla meslektaşımızı Konya’da buluşturmanın ve yüz yüze 2. Uluslararası Diş Hekimliği Kongremizi düzenlemenin sevincini ve mutluluğunu yaşadık. Bugün de Konya’da bin 500’den fazla meslektaşımızı üç gün boyunca misafir etmenin haklı gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Tüm katılımcılara, büyük ilgilerinden dolayı şahsım ve fakültem adına çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Öğrenme odaklı çalışma alışkanlığı kazanmış ve insani değerlerle donanmış bilgili ve yetenekli diş hekimleri yetiştirmek amacıyla hareket ettiklerini belirten Dekan Tunçdemir, “Fakültemizi her daim daha ileriye taşımak, yeni ilklerin altına imza atmak için el birliğiyle her gün daha çok çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
HABER MERKEZİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri