NEÜ’nün barista atölyesi alanında öncü oldu

NEÜ kahve severleri ve profesyonelleri bir araya getirerek, kursiyerlere kahve hazırlama sanatını en ince detaylarına kadar uluslararası standartlarda öğretmeyi ve sektördeki insan kaynağı ihtiyacını karşılamayı hedefliyor.

Türkiye’nin ilk barista atölyesini açan Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ), kahve severleri ve profesyonelleri bir araya getirerek, kursiyerlere kahve hazırlama sanatını en ince detaylarına kadar uluslararası standartlarda öğretmeyi ve sektördeki insan kaynağı ihtiyacını karşılamayı hedefliyor.

NEÜ Barista atölyesinin 2021 yılında Turizm Fakültesi bünyesinde kurulduğunu söyleyen NEÜ Turizm İşletmeciliği Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ceyhun Can Özcan, “NEÜ Barista atölyesinden her yıl, NEÜ Turizm İşletmeciliği ile Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümlerinde okuyan 60 ila 90 öğrencimiz barista eğitimini alarak mezun olmaktadır. Aynı zamanda üniversitemizin sürekli eğitim merkezi KONSEM üzerinden sektördeki girişimciler, yatırımcılar ve kahve meraklıları gibi birçok kişiye de eğitim vermekteyiz. KONSEM bünyesinde 2021 yılından itibaren 600’e yakın öğrenciye eğitim verdik. Bu öğrencilerimiz hem Türkçe hem de İngilizce sertifika almaya hak kazandılar” dedi.

EĞİTİMLER YÜZDE 100 İŞ TAVSİYELİ

Teorik eğitimin yanında uygulamaya, yaparak öğrenmeye önem verdiklerini kaydeden Özcan, “Eğitim müfredatımız Mesleki Yeterlilik Kurumu ve diğer kahve otoritelerinin sentezi şeklinde, yaparak öğrenme tekniğini uyguluyoruz. Kahvenin hem teorik hem de pratik uygulamalarını burada öğrencilerimiz edinmiş oluyorlar. Kursiyerlerimiz aynı zamanda uluslararası geçerli sertifikaya sahip oldukları için Fransa, Avustralya, Avusturya, Karadağ gibi ülkelerde de sertifikalarını kullanabiliyorlar. NEÜ Barista’da eğitim alan öğrencilerimizin tamamı istihdam edilmekte. Biz ilanlarımızda özellikle “Yüzde 100 iş tavsiyelidir” ibaresini kullanıyoruz. Çünkü sektörde oldukça fazla barista ihtiyacı bulunmakta ve eğitim verdiğimiz kursiyerlerimizin tamamı sektörde iş bulabilmekte. Barista eğitimimizin kursiyerler için de özel sektördeki eğitimlere göre kurs ücreti oldukça uygun” diye konuştu.

2019 YILINDA KURULDU

Atölye hakkında bilgiler veren NEÜ Turizm İşletmeciliği Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Cüneyt Şapcılar, “Atölyemizi 2019 yılında KOP projesi kapsamında kurduk. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının eş güdümlü projelerinden bir tanesi, istihdama yönelik geliştirilen projelerden ve üniversitemizin eş finansman sağladığı bir proje… 2019’da pandeminin yaşanmasından dolayı 2021 yılından bu yana NEÜ Turizm Fakültesinde barista eğitimlerini gerçekleştiriyoruz” şeklinde konuştu.

HABER MERKEZİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri