NEÜ’den Ankara’da karma sengi

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Bölümü tarafından organize edilen Cumhuriyetin 100. Yılında Geleneksel Türk Sanatları Karma Sergisi açtı

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Bölümü tarafından organize edilen Cumhuriyetin 100. Yılında Geleneksel Türk Sanatları Karma Sergisi’nin açılışı Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi (ASBÜ) Hazine Müzesi'nde gerçekleştirildi.

Karma Sergi, ASBÜ Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah Şevki Duymaz ve NEÜ Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Fuat Baysal’ın açış konuşmaları ve ardından Prof. Dr. Abdullah Şevki Duymaz'ın katılımcılara belgelerini takdim ederek teşekkür etmesiyle başladı.

Sergi hakkında konuşan NEÜ Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Geleneksel Türk Sanatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Çiğdem Önkol Ertunç, Ankara’da açılan “Selçuklu Sultanları Minyatür Sergisi" sonrasında başkentte farklı eserlerden müteşekkil ikinci bir sergi açmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Sergi, 6 Ekim 2023 tarihine kadar ziyarete açık olacak.

HABER MERKEZİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri