NEÜ’de yokuş çilesi!

Necmettin Erbakan Üniversitesi Köyceğiz Kampüsü'nde eğitim gören öğrenciler ulaşım noktasında büyük sıkıntı çekiyor. Üniversite öğrencileri otobüs sefer sayılarının artırılması için imza kampanyası başlattı. İmza kampanyası büyük destek gördü

Toplu ulaşımdaki sıkıntılar bütün kesimleri zor durumda bırakıyor. Toplu ulaşım en çok da öğrencileri mağdur ediyor. Meram Akyokuş bölgesinde inşa edilen Köyceğiz Kampüsü'ne ulaşmakta sıkıntı yaşayan öğrenciler, seslerini yetkililere duyurmak için imza kampanyası başlattı.

Öğrenciler Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek'ten sefer sayısının artırılmasını istiyor. Otobüs seferleri yeterli olmadığı için öğrenciler derse geç kalıyor, akşam ise soğukta uzun süre otobüs bekliyor.

SEFER SAYISI ARTIRILSIN

Change.org isimli internet sitesi üzerinden imza kampanyasını başlatan Doğan Koçan isimli öğrenci, şu sözleri kullandı: "Akyokuşa giden yolda ezilen öğrenciye yazıktır, günahtır. Okula gitmek için kullandığımız 1, 2 ve 4 numaralı otobüs hem gelmek bilmiyor hem dolu geliyor. Özellikle 1 numaralı otobüste insanlar balık istifi şeklinde okula ulaşmaya çalışıyor. İkinci öğretimlerin akşam o soğukta otobüsün gelmesini beklemesi de cabası. Bu yüzden Necmettin Erbakan Üniversitesi öğrencileri olarak  bu otobüslerin sayısının artmasını yada ek hatlar açılmasını istiyoruz."

DERSE GEÇ KALMAKTAN BIKTIM

İmza kampanyasına destek veren öğrenciler ise yorum bölümünde şu ifadeleri kullandı: "1 numaralı otobüs seferlerinin sıklaştırılmasını ya da yeni bir hat açılmasını istiyoruz. Ulaşımda çok sıkıntı yaşayan bir üniversitedeyiz ve bu biz öğrencilerin eğitimini olumsuz etkilemektedir. Avrupa'nın en ücra köşesindeki insan kadar, benim ülkemin güzel insanı da önemlidir, değerlidir. Her sabah erken kalmama rağmen derse gecikmekten bıktım. Biz öğrenciler olarak zaten şehrin ulaşılması zor olan noktasındayız. Bununla yetmezmiş gibi yoğun öğrenci trafiğine seyrek gelen otobüslerle ulaşım sorunumuzu çözdüklerini sanıyorlar. Otobuste ayakta gitmek istemiyorum, durakta dakikalarca boş otobüs gelsin diye beklemek istemiyorum. Zaman kaybı yaşıyorum. Bu eziyeti her gün çekmek insanları çok yorar. Yokuş çilesi son bulsun."

ÖĞRENCİLER ÇİLE ÇEKİYOR

Tuğba Görmez ise, "O binaların altlarında zaten çatlaklar oluşmuş. Bir ara da o yol çökmüştü, otobüsler çıkmıyordu. Şimdi çıkıyor, ama bakalım kışın nasıl olacak" dedi. Şerife Erdoğan da "Üniversiteleri şehrin dışına yapan zihniyet fakir fukarayı, ögrenciyi, eğitimi düşünse ulaşımı çözer. Hersey rant için yapılırsa ortaya bu manzara çıkar" diye konuştu. Çile çektiklerini belirten Yunus Totan da, "Mahsur kaldığımız zaman oldu" sözlerini kullandı.

KERİM ATICI merhabahaber.com

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri