NEÜ Tıp’tan uluslararası başarı

NEÜ Uluslararası Avrupa Kalp ve Damar Cerrahisi Kongresi (ESCVS 2024) ‘Genç Cerrahlar Vasküler Özet Sunum Yarışması’nda ikincilik ödülünü kazandı.

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Ana Bilim Dalında uzmanlık eğitimini tamamlayan Op. Dr. Volkan Burak Taban’ın, NEÜ Tıp Fakültesi Kalp ve Damar Cerrahisi Ana Bilim Dalı öğretim üyeleri Prof. Dr. Yüksel Dereli ve Doç. Dr. Ömer Tanyeli ile gerçekleştirdiği bilimsel çalışma, Uluslararası Avrupa Kalp ve Damar Cerrahisi Kongresi (ESCVS 2024) ‘Genç Cerrahlar Vasküler Özet Sunum Yarışması’nda ikincilik ödülünü kazandı.

İlki 1954 yılında düzenlenen ve Avrupa’nın Kalp ve Damar Cerrahisi alanında en prestijli buluşması olan ESCVS 2024 kongresinin 72’ncisi bu yıl İstanbul’da yapıldı.

Uzmanlık eğitimini NEÜ Tıp Fakültesinde tamamladıktan sonra Şırnak Devlet Hastanesine atanan Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Volkan Burak Taban’ın, NEÜ Tıp Fakültesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Yüksel Dereli ve Doç. Dr. Ömer Tanyeli ile gerçekleştirdiği bilimsel çalışma, ESCVS 2024 kongresinde finale kaldı.

Sözel sunum alanında Türkiye’den yarışmaya katılan tek çalışma olarak finale kalan Op. Dr. Taban’ın sunumu, uluslararası jüri tarafından yapılan değerlendirmeler sonucu 2’ncilik ödülüne layık görüldü. Ödül töreninde Op. Dr. Volkan Burak Taban’a ödülünü İtalyan Vasküler Cerrah Prof. Dr. Domenico Palombo takdim etti.

Op. Dr. Taban, 6 ay önce Malezya’da Asya-Pasifik bölgesinin Tromboz ve Hemostaz alanında en prestijli buluşması olan Asya-Pasifik Tromboz ve Hemostaz Derneği Kongresinde, Prof. Dr. Yüksel Dereli’nin danışmanlığında gerçekleştirdiği Tıpta Uzmanlık Tezi ile “Genç Araştırmacı Ödülü”nün sahibi olmuştu. Prof. Dr. Yüksel Dereli, Doç. Dr. Ömer Tanyeli ve Op. Dr. Volkan Burak Taban, ESCVS 2024’te kazanılan ödülle, bir kez daha Necmettin Erbakan Üniversitesi ve Tıp Fakültesinin ismini uluslararası saygınlığı olan bir kongrede duyurmayı başardı.

HABER MERKEZİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri