NEÜ İlahiyat Fakültesi'ndeki olayın perde arkasından abdest detayı çıktı!

Konya'da ilahiyat profesörlerinin ilk önce “yıllık izin” meselesi yüzünden tartıştığı, daha sonra da abdest alırken “hakaretten” dolayı kavga ettiği öğrenildi. Bu olay, “Şiddet, bilim yuvalarına da sıçradı” yorumlarına neden oldu

NEÜ'de geçtiğimiz günlerde yaşanan silahlı olayda kan aktı. Türkiye, Necmettin Erbakan Üniversitesi'ndeki (NEÜ) olayla çalkalandı. Profesörlerin husumeti, daha sonra yaşanan silahlı kavga gündeme bomba gibi düştü. Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde görevli iki profesör, arasındaki husumetten dolayı tartıştı. Tartışma, kavgaya döndü. Vatandaş, “Şiddet olayları artık bilim yuvalarına da sıçradı. İlahiyatçılar da bunu yapıyorsa, biz kime ne diyeceğiz” yorumlarında bulundu. O kavganın perde arkasına ise Merhaba Gazetesi ulaştı.

PROFESÖRLERİN ODALARI DEĞİŞTİRİLDİ!

Vurulan İlahiyat Profesörü Tahir Uluç ile Prof. Dr. Galip A. arasında uzun süredir husumet olduğu, tartışmanın ilk olarak izin meselesinden çıktığı öğrenildi. Prof. Dr. Galip A. Prof. Dr. Tahir Uluç'a yıllık iznini kullanması için izin kağıdı vermek istedi. Uluç ise “Dersler başlıyor” diyerek, izin kağıdını almak istemedi. İlk tartışma bu mesele yüzünden başlarken, bu tartışmanın kavgaya dönmemesi, tartışmanın daha da alevlenmemesi için aynı katta bulunan akademisyenlerin odaları değiştirildi. Hocalardan birine farklı kattan oda verildi.

ABDEST ALIRKEN HAKARETLER HAVADA UÇTU!

Bu olayın ardından sükûnet beklenirken, iki hoca arasındaki gerginlik ve öfke daha da arttı. Olay, daha sonra tuvalete sıçradı. Prof. Dr. Galip A. lavaboda abdest alırken, tuvalete Prof. Dr. Tahir Uluç girdi. Galip A.'nın o sırada abdest aldığı öğrenildi. Abdest alırken, bir tartışma daha çıktı. Tartışma esnasında hakaretlerin havada uçtuğu da gelen bilgiler arasında yer aldı. Daha sonra Adanalı olan Prof. Dr. Tahir Uluç'un, Prof. Dr. Galip A.'nın kaşını yarıp, gözünü morarttığı gelen bilgiler arasında yer aldı.

ÜNİVERSİTEYE 3 KİŞİ GELMİŞ!

Prof. Dr. Galip A.'nın, Prof. Dr. Tahir Uluç'tan şiddet görmesi üzerine konuya Galip A.'nın yakınları da dahil oldu. Galip A.'nın kardeşi, İzzet A. ağabeyini o halde görünce sinir krizi geçirdi. Bu olaydan bir gün sonra Prof. Dr. Galip A., kardeşi İzzet A. ve bir kişi daha üniversiteye geldi. Galip A. ve belinde silahı olan kardeşi İzzet A. üniversitenin içine girerken, yanlarında olan bir kişi de üniversitenin girişinde bekledi. A. ailesi, Prof. Dr. Tahir Uluç'un yanına geldi. Orada da bir tartışma çıktı ve İzzet A.'nın silahı ateş aldı, Uluç yaralandı. Bu olayın ardından, “Bir insan silahla nasıl üniversiteye elini kolunu sallayarak girebiliyor” konusu da tartışıldı.

NE YAŞANMIŞTI?

İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tahir Uluç (46), fakültedeki odasında silahla yaralandı. Uluç, Necmettin Erbakan Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırıldı. Olayla ilgisi olduğu belirlenen Prof. Dr. Galip A. ise gözaltına alındı. Daha sonra kardeşi İzzet A'nın da yakalanması için çalışma başlatıldı. İzzet A. yakalandı ve işlemlerin ardından tutuklandı. Yüzündeki morlukla adliyeye giren Prof. Dr. Galip A. ise serbest bırakıldı.

İKİSİ DE AÇIĞA ALINDI!

Öte yandan, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu başkanlığında yapılan toplantıda, her iki öğretim üyesinin de açığa alınması, haklarında idari ve cezai soruşturma açılmasına karar verildiği bildirildi.

OLAYA KARIŞAN GALİP A.'NIN İSMİ ERDOĞAN'A SUNULMUŞTU

Şiddet olayına karışan ve daha sonra açığa alınan İlahiyat Profesörü Galip A.'nın 2014 yılında rektörlük seçiminde yarıştığı da öğrenildi. O dönem, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulacak her üniversite için üç aday belirlendi. NEÜ için 1. sıradaki rektör adayı Prof. Dr. Muzaffer Şeker, 2. sıradaki aday için Prof. Dr. Galip A., 3. sıradaki rektör adaylığı için Prof. Dr. Tahir Yüksek belirlenmişti. 708 öğretim üyesinin oy kullandığı seçimde 641 oy geçerli sayılmıştı. Prof. Dr. Muzaffer Şeker (595), Prof. Dr. Galip A. (26), , Prof Dr. Tahir Yüksek (3) oy almıştı.

HABER MERKEZİ

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (6)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri