Farklı ülkelerden bilim insanlarının bilim kurulunda yer aldığı ve hukukun çeşitli alt dallarında akademik çalışmaların konuşulduğu uluslararası niteliğe sahip kongre, çevrimiçi (online) olarak düzenlendi. 65 saat canlı yayınlanan 3. Uluslararası Hukuk Kongresi'ni Türkiye ve yurt dışındaki birçok ülkeden yaklaşık 1100 akademisyen canlı olarak izledi.
Kongrenin açılışında konuşan NEÜ Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nuran Koyuncu, temel amaçlarının, çözümlemeye muhtaç hukuki meselelerin farklı hukuk dallarından uzmanlarca ele alınması ve bunların uygulamacılara yol gösterebilmesi olduğunu kaydetti.
Medeni ve özel hukukun önemli isimlerinden Prof. Dr. Fikret Eren de konuşmasında; Hukuk alanında lisans ve lisansüstü öğrenimini sürdüren öğrencilere ve mesleğe adım atmış hukukçulara tavsiyelerde bulundu.
Hayatı boyunca edindiği tecrübeleri katılımcılarla paylaşan Prof. Dr. Eren, iyi bir hukuk öğrencisinin anadiline hakim, uluslararası kültüre ve hukuk sistemlerine vakıf olması ve yabancı dil bilmesi gerektiğinin altını çizerek, hukuk eğitiminin çok yönlü bir öğrenimi gerektirdiğini vurguladı.
Hukukun insandan sonra, devletten önce var olduğunu ve bu sebeple devlete kimliğini veren, devleti tanımlayan bir alan olarak anlaşılması gerektiğini söyleyen Prof. Dr. Fikret Eren, “Yaptırımı olan bir alan olmasıyla hukuk; ahlak, din ve görgü kurallarından ayrılır. Hukuk, hem kurucu hem de yaşatıcı kurallar bütünüdür. Ayrıca hukukun, bir toplum rehberi olarak görülmesi gerekmektedir” diye konuştu.
HABER MERKEZİ