NEÜ de Arınç'ı geri çevirmiş!

Eski Başbakan Yardımcısı ve AKP kurucusu Bülent Arınç, dün Turgut Özal Üniversitesi'ndeki konferansının iptal edilmesi üzerine sosyal medyadan açıklama yaptı.

Üniversitelerden Arınç’a ambargo Listede NEÜ de var!

Eski Başbakan Yardımcısı ve AKP kurucusu Bülent Arınç, dün Turgut Özal Üniversitesi'ndeki konferansının iptal edilmesi üzerine sosyal medyadan açıklama yaptı. Öğrencilerin isteğiyle konferans isteklerini kabul ettiğini söyleyen Arınç, siyasi baskılar nedeniyle susturulduğunu iddia etti.

Arınç kendisine Kırıkkale Üniversitesi, Beykent Üniversitesi, Istanbul Üniversitesi ve Necmettin Erbakan Üniversitesi’nden de davet geldiğini fakat üniversite idareleri tarafından güvenlik-provakasyon gerekçe gösterilerek konferansların iptal edildiğini açıkladı.

Arınç, “Fakat bu engelleme tutumu, en geniş özgürlük alanları olması gereken üniversitelerden ve üstüne üstlük "öğrencilere rağmen' gelirse bunu "güvenlik" ya da diğer uydurma gerekçelerle açıklamak o öğrencilerin zekalarıyla alay etmek ve onları yok saymaktır” dedi.

Ak Parti’nin 14 yılda 90 üniversite açtığını hatırlatan Arınç, "maharet üniversite açmakta değil üniversitelerde bilimin ve özgürlüğün yolunu açmaktır" dedi. Türkiye'nin "baskı rejimlerinin yolu"nda olduğunu söyleyen Arınç, "tarih kitapları bu yolun yolcularının hazin sonlarıyla doludur" diyerek Erdoğan'a göndermede bulundu. Baskıcıların, sus deyicilerin, susturucuların artık kendi mahallesinden olduğunu söyleyen Arınç, bu kez kendi mahallesindeki isimlerle mücadele edeceğini söyleyerek eski partisine gözdağı verdi.

Bülent Arınç'ın açıklamalarının tamamı ise şu şekilde:

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri