Nesil batıl değerlerle eğitiliyor

Şuurlu Öğretmenler Derneği (ÖĞDER) Konya Şubesi 5.uluslararası Eğitim Konferansları kapsamında Konya Ticaret Odası Konferans Salonu'nda bir konferans düzenledi.

Konferansa Prof.Dr.Arif Ersoy, İtalya'dan Prof.Dr.Ahmad Vincenzo ve Ürdün'den Prof.Dr.Fathi Malkawi konuşmacı olarak katıldı. Programa Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Muzaffer Şeker, Saadet Partisi İl Yönetim Kurulu Üyeleri, Anadolu Gençlik Derneği Şube Başkanı Mehmet Parlak ve çok sayıda eğitimci katıldı. Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın açılış konuşmasını yapan ÖĞDER Şube Başkanı Yavuz Aydın, İnsanlığın dünyaya imtihan için geldiğini belirterek, “Bu imtihan için iyi bir eğitim alınması gerekmektedir. Fakat çocuk yaşlarından itibaren neslimiz batıl kavramlar ve değerler üzerinden eğitilmektedir” dedi.

EĞİTİM SİSTEMİMİZDE İSLAM YOK

Kelime-i Tevhid'in batıl eğitim sistemini reddettiğini ifade eden Aydın, konuşmasına şöyle devam etti: “Lâ İlahe İllallah dediğimiz zaman öncelikle red ile başlıyoruz. Bu reddin içerisinde batılın eğitim sistemi de var. İllallah dediğimiz zaman ise Hakk bir sistemi kabul ettiğimiz belirtmiş oluyoruz. Şu an yeryüzünde hakim olan eğitim sistemini yani batıl anlayışı reddediyoruz. Müslümanız ama batılı gibi düşünüp onlar gibi eğitim alıyoruz. Bu kabul edilebilir bir şey değildir. Bizler eğitim sistemimizde önceliği 'Ahlak ve Maneviyat' öncelikli olarak düşünmeliyiz. Geldiğimiz noktada pek çok kavram hayatımıza sokulmaya çalışılıyor. Helak olmuş kavimlerin özellikleri hayatımıza 'özgürlük' kisvesi altında sokuluyor. İnancımız özellikle eğitim sistemimizden uzaklaştırılıyor. Kendi inancımızı eğitim sistemimize koymamız ve neslimizi korumamız gerekiyor.”

ZİHİN KİRİ KOLAY TEMİZLENMİYOR

İfsada seyirci kalınamayacağının altını çizen Aydın şöyle konuştu: “Bizler İslam için, ıslah için çalışırken, ifsadın büyük boyutuna sadece seyirci kalıyoruz. Batılın hayatımıza sokmaya çalıştığı kavramlar sadece eğitim sistemimize ve inancımıza karışmıyor, yediğimize ve içtiğimize de karışıyor. Neslimiz helal haram kavramlarından uzaklaştırılıyor. Avrupa Gıda Kodeksi diye bir kavram hayatımıza sokuldu. AB uyum yasaları adı altında bizden olmayan değerler hayatımıza sokuldu. Bu yüzden 'helal gıda' ile ilgili de bir sunum yapılacak. Konferasımızda bir diğer konu da 'sosyal medya'. Özellikle sosyal medyada ve basında yalanların arttığına şahit oluyoruz. Peygamber Efendimiz, 'Yalanla iman bir arada olmaz' buyuruyor. Geldiğimiz noktada gazetelerin tekzip rakamlarına bakıldığında Müslüman olarak anılan bir gazetenin yüzde 54 tekzibe uğradığını görüyoruz. Sosyal medyada yalanlar hızla yayılıyor. Cenab-ı Hakk bir haberi kaynağından almamızı emrediyor. Haram bir lokma 40 günde vücuttan çıkabiliyor veya midenizi temizleyebilirsiniz fakat bir yalan haber, dezenformasyon zihinlerden bu kadar kolay temizlenemiyor.”

BESMELESİZ EĞİTİMDEN HAYIR GELMEZ

ÖĞDER Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Yavuz da ÖĞDER'in 'İçinizden hayra çağıran bir topluluk bulunsun' emri ve anlayışı ile çalıştığını belirterek şöyle konuştu: “Eğitimcilere büyük işler düşüyor. Besmelesiz bir eğitimden hayır gelmez. Erbakan hocamız 'Güzel binalar yapılabilir fakat çocukların kalbine ne koyduğunuz önemlidir' demiştir. Bizler Milli Eğitim'deki yanlışları ve aksaklıkları yetkililere bildiriyoruz. Çocuklarımıza dağıtılan bütün kitapları tek tek inceleyerek itikadi ve ahlaki noktada yanlış olan şeyleri tesbit ederek ilgililere bir rapor olarak sunduk. Maalesef pek çok kitapta çocuklarımızın zihinlerinin bulandırıldığını gördük. Akıllı tahtalar yapmak yetmez, akıllı ve şuurlu öğretmenler de yetiştirmemiz gerekiyor.”

Açılış konuşmaları sonrasında sunumlara geçildi. Prof.Dr.Arif Ersoy, “Sosyal Medyanın eğitime etkisi ve İslam”, Prof.Dr.Ahmad Vincenzo, “Helal Gıda ve Tüketici Eğitimi”, Prof.Dr.Fathi Malkawi ise “Milli ve Manevi Eğitimin Eğitimdeki Yeri” konularında sunumlarını yaptı.

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri