Nereden nereye

Makro Marketin üst kısmında bulunan ve Türk siyasetine yön veren isimlerden Prof. Dr. Necmettin Erbakanın ismini taşıyan park, şimdilerde parktan çok harabe görüntüsü oluşturuyor

Makro Market’in üst kısmında bulunan ve Türk siyasetine yön veren isimlerden Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın ismini taşıyan park, şimdilerde parktan çok harabe görüntüsü oluşturuyor

 

Makro Market’in üst kısmında bulunan ve eski başbakanlardan merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın ismini taşıyan park, şimdilerde harabe görüntüsü ile görenlerin içlerini acıtıyor. Afra’nın Makro Market’e devredilmesinin ardından Makro Market yetkilileri bu park yerini yeniden dizayn ederek yine Erbakan Hoca’nın ismini vereceklerini belirtmişlerdi. Aradan geçen yaklaşık 3 yılda parkın temizlenmesi, derlenip toplanarak insanların kullanımına açılması bir kenara, park eski halini dahi koruyamadı. Parkta tadilat yapıldığı gerekçesi ile eski yapıların büyük çoğunluğu yıkıldı. Parkın ortasında bulunan süs havuzunu çevreden atılan çöpler, yeşil alanların yerini ise toprak ve yine çöp yığınları aldı. Bu durumdan rahatsız olduğunu belirten çevre halkı, birçok defa Makro Market yetkililerine parkın durumunu ve akıbetinin ne olacağını sorduklarını fakat bir sonuç alamadıklarını belirtti. Makro Market’in hiçbir çalışma yapmadığı parkın şimdi Büyükşehir Belediyesi’ne devrolduğu ve Büyükşehir Belediyesi’nin burada çalışma yaparak park yerini en kısa sürede vatandaşın hizmetine sunacağı ve parka yine Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hoca’nın isminin verileceği öğrenildi. Parkın yeniden eski günlerine kavuşması için çalışmaların başladığını belirten Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, “Makro Market üzerinde bulunan parkın tamamında bakım ve düzenleme çalışması yapılmaktadır. Bu kapsamda bölgede bulunan binanın 2 katı yıkılmıştır. Binanın altında bulunan trafonun MEDAŞ tarafından taşınmasının ardından binanın alt katı da yıkılarak parka dahil edilecektir. Parktaki çalışmalar en kısa sürede tamamlanacaktır” denildi.

 

PARK DEMEYE BİN ŞAHİT LAZIM

 

Bir zamanlar Konya’nın en güzel park alanlarından birisi olan Prof. Dr. Necmettin Erbakan Parkı’nın şimdilerde harabe hali ile ibretlik görüntüler oluşturduğunu söyleyen çevre halkından Recep Çetinkaya, “Prof. Dr. Necmettin Erbakan Parkı bundan 5 yıl öncesine kadar yeşil dokusu ile beğeni topluyor, hem biz çevre halkının hem de buraya alışveriş için gelenlerin uğrak noktası oluyordu. Parkta yazın çeşitli etkinlikler düzenleniyor, çocuk oyun alanlarında çocuklarımız hoş vakit geçiriyordu. Makro Market’in burayı devralmasının ardından park yeri günden güne tabiri caizse eridi gitti. Şimdi ise eski halinden tek bir eser kalmadı” dedi.

 

PARK, TİNERCİLERİN MEKANI OLDU

 

Parkın şimdilerde atılan çöplerle ve toz toprakla içinden geçilmez hale geldiğini belirten Recep Çetinkaya, parkın gündüz başka, akşam başka bir alem olduğunu söyledi. Parkın akşamları tinercilerin, alkoliklerin mekanı haline geldiğini iddia eden Recep Çetinkaya, “Akşamları bırakın parkın içinden geçmeyi, dışarıya çıkmaya korkar olduk. Özellikle gecenin ilerleyen saatlerinde çocuklarımızla, ailemizle birlikte dışarı çıkamıyoruz. Sabah camiye giderken parkın içindeki yolu kullanmamız gerekiyor. Ama biz parkın içinden geçemiyoruz, çünkü karşımıza ne gibi bir sürpriz çıkacağını bilmiyoruz. Artık burada her şey olabileceği şüphesi ile yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Recep Çetinkaya, şehrin göbeğinde bulunan ve Türk siyasetine yön vermiş önemli bir isim olan Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın ismini taşıyan parkın bu görüntüsünün büyük bir vefasızlık örneği olduğunu dile getirerek, “Park bu haliyle Erbakan Hoca’nın ismini hak etmiyor. Yetkililerin bir an önce harekete geçerek Konya’ya da yakışmayan bu görüntüyü bertaraf etmesi gerekiyor” diyerek sözlerini tamamladı.

 

RASİM ATALAY

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri