Nerede kaldı tasarruf tedbirleri? Konya’da festivallerin ardı arkası kesilmiyor

Kamu kurum ve kuruluşlarına 'harcamalara dikkat edin' çağrısının yapıldığı ve tasarruf genelgesinin yayımlandığı bir dönemde, AK Partili Beyşehir Belediyesi, 'Uluslararası Göl Festivali' düzenleyecek.

Beyşehir Belediyesi tarafından organize edilen Uluslararası Göl Festivali'nin bu yıl, 17’ncisi düzenlenecek. Geçen yıl 3 gün süren festival, bu yıl daha gösterişli olacak ve 5 gün yapılacak. Festivalin amacının ilçe turizmine katkı sunmak olduğu söylense de tasarruf tedbirlerinin uygulandığı bir dönemde böylesine gösterişli bir festivale imza atılacak olması, Konyalıların tepkisine neden oldu. Birçok Konyalı, “Sadece biz mi kemer sıkacağız? Sadece biz mi tasarruf edeceğiz? Belediyelerin bu konuda daha hassas olması gerekmez mi” sorularını sorarak, sitem etti.

FESTİVALİN MALİYETİ MERAK EDİLİYOR

Geçtiğimiz yıl 3 gün süren festivalde İsmail Altunsaray, Tuğçe Kandemir ve Serkan Kaya sahne alıp, konser vermişti. Bu yıl 5 gün sürecek olan festivalde konser verecek sanatçı sayısı geçen yıla kıyasla iki katına çıkarıldı. Bu yıl Ekin Uzunlar, Özgür Can Çoban, Kolpa, Zara, Burak Bulut ve Kurtuluş Kuş festivalde sahne alacak. Ayrıca sanatçılara konser sonrası hediye de takdim ediliyor. Konyalılar, bu festivalin bütçesinin nereden karşılandığı sorusunun cevabını merak ediyor. Ayrıca festivalin toplam bütçesinin ne kadar olacağı konusunda da cevaplandırılması gereken sorular bulunuyor. Festivalin sponsorlu yapılıp yapılmadığı da merak konusu. Tüm bunlarla birlikte Konyalılar, ekonomik daralmanın yaşandığı bir dönemde festivalin yapılmasının doğru olmadığı belirterek, Beyşehir Belediyesi'ne 'tasarrufa uyun' çağrısında bulunuyor. 2023 yılında gerçekleştirilen 16. Uluslararası Göl Festivali'ne iş insanları da destek olmuştu. Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır, geçtiğimiz günlerde festival için tüm hazırlıkların tamamlandığını ifade etmişti.

FESTİVAL PANDEMİDEN DOLAYI 3 YIL YAPILMAMIŞTI!

Organizesi Beyşehir Belediyesi tarafından yapılan Uluslararası Göl Festivali'nin 15.'si 2019 yılında yapılmıştı. 16.'sı ise geçtiğimiz yıl yani 2023 yılında gerçekleştirildi. 2019 ve 2023 yılları arasında festival gerçekleştirilmedi. 2020 yılında pandeminin Türkiye genelinde etkili olmasıyla birlikte festival 3 yıl yapılmadı. Birçok Konyalı, ekonominin sıkıntılı olduğu, tasarrufun hayatın her alanına yayılması gerektiği bir dönemde festivalin bu sene de yapılmamasının gerekliliğine vurgu yapıyor.

AYNI HATA AKŞEHİR'DE DE YAPILDI!

5-10 Temmuz tarihleri arasında Akşehir'de düzenlenecek olan Uluslararası Akşehir Nasreddin Hoca Şenliği'nde de bu yıl 'tasarruf tedbirleri' hiçe sayıldı. CHP’li Akşehir Belediyesi, AK Parti döneminde yapılan şenliklere göre daha görkemli bir şenliğe imza atacak. Şenliğe davet edilen isimlerin önceki yıllara kıyasla daha farklı alanlardan tercih edildiği görülürken, isim çeşitliliğinin de arttığı program detaylarında yer aldı. Konyalılar, Akşehir'de 5 gün boyunca sürecek bu şenliğe ne kadar para harcanacağını hala merak ediyor. Şenlik, ağırlıklı olarak belediye bütçesinden karşılansa da, sponsor arayışları da sürüyordu.

HABER MERKEZİ

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (7)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri