Neonazi Cinayetinin Bilirkişi Raporu 2 Yılda Hazırlanabilmiş

Münih Eyalet Yüksek Mehkemesi’nde (OLG) dün 26. oturumu düzenlenen Neonazi cinayetleri davasının ilk gündemi Nürnberg kentinde öldürülen Enver Şimşek oldu.

Münih Eyalet Yüksek Mehkemesi’nde (OLG) dün 26. oturumu düzenlenen Neonazi cinayetleri davasının ilk gündemi Nürnberg kentinde öldürülen Enver Şimşek oldu.

Daha önceki duruşmalarda cinayet esnası ve sonrası yaşananlar anlatılırken, son duruşmada cinayetten sonra maktulün cesedi üzerinde otopsi yapan uzman Stefan S. ve silah teknisyeni Dieter S. şahit olarak dinlendi.

Stefan S., ceset üzerinde sekiz kurşun yarasına rastladıklarını söylerken, Dieter S. atılan kurşunların izlerinden hareketle bir maket üzerinde tekrar olayı canlandırdıklarını ve bunun filme alındığını kaydetti.

Cinayet esnasında kurşunların 10 ila 15 saniye arasında sıkılmış olduğunu tahmin ettiklerini belirten teknisyenin, eleman eksikliğinden ve daha öne alınmış diğer cinayet vakaları olduğu için bilirkişi raporunu cinayetten ancak 2 yıl sonra hazırladığını söylemesi tepki çekti.

Cinayetin iki kişi ya da iki eline silah almış biri tarafından işlenmiş olabileceğini anlatan Dieter S., silaha takılmış susturucunun silahın namlusunu uzattığı için katillerin hedeflerini daha kolay vurduklarını savundu.

Bu şahitten sonra sanıklardan Holger G.’nin ifadesini alan kriminal polis memuru Horst S.’in sorgusu ve sorgu hakkında verdiği bilgiler masaya yatırıldı.

Bu ifadeye sanıklar Beate Zschaepe, Ralf Wohlleben ve Carsten S.’in avukatları itiraz ederken, bazı müdahil avukatlar ise Holger G.’nin sanıklar hakkında söz konusu sorguda söylediklerinin doğru olduğunu, fakat bazı ifadelerinde çelişkiler olduğunu belirttiler.

Duruşmada öğleden sonra da sanık Holger G.’nin sorgusu ve Abdurrahim Özüdoğru cinayeti ele alındı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri