Nefesler tutuldu

Cumartesi günü Oyak Reno ile tarihi bir sınava çıkacak Üniversitesporda nefesler tutuldu. Mersin yenilgisini telafi etmek isteyen sarı-mavililer bu maçı kazanarak derin bir nefes almak istiyor

BEKO Basketbol Ligi’nde 25.hafta karşılaşmasında Cumartesi günü Oyak Reno’yu konuk edecek temsilcimiz Mutlu Akü Selçuk Üniversitesi’nde geri sayım başladı. Pınar Karşıyaka, Casa Ted ve Kepez Belediyesi’ni yendikten sonra Mersin deplasmanından eli boş dönen sarı-mavililer, Oyak’ı mağlup ederek son haftalara rahat girmek istiyor. Casa Ted Kolejliler’in veda ettiği ligde ikinci takım olmak istemeyen temsilcimizde oyuncular, yönetim ve teknik kalan 5 haftada tek vücut oldu. Son 4 maçın 3’ünü kazanan sarı-mavili oyuncular Oyak maçı öncesi Antrenör Cengiz Karadağ ve yönetime galibiyet sözü verdi. Evinde oynadığı maçlarda rakiplerini, seyircisinin de desteğiyle boğan Üniversitespor’un Oyak maçında en büyük destekçisi seyircisi olacak. Konya’da oynanan Antalya Kepez maçında 4 bin 500 kişilik kapasiteli 19 Mayıs Spor Salonu dolmuş, bin kişi ise karşılaşmayı dışarıda kalmıştı. Taraftarın daima takımın yanında olmasını isteyen Üniversitespor yönetimi Oyak maçında da karşılaşmayı izlemek isteyen basketbol severlerden ücret almayacak.

Casa Ted Kolejliler’in veda ettiği ligde, kalan 5 haftaya girilirken alt sıralarda müthiş bir heyecan yaşanıyor. Play-Off hedefleyen takımlar ile ligde kalma mücadelesi veren takımların birbirine yakın oluşu bu heyecanı artırıyor. Ligde 24.hafta itibariyle 11’er galibiyeti bulunan Pınar Karşıyaka ve Oyak Reno takımları,  10 galibiyetli Banvit ve 9’ar galibiyeti bulunan Erdemir ve Darüşşafaka ve temsilcimizden daha rahat bir pozisyondalar. Aliağa ve Kepez takımları da 8’er galibiyetle ateş hattında bulunuyor. 13 galibiyeti bulunan ve Play-Off’ için avantajlı konumda olan Mersin Büyükşehir Belediyespor hariç, 8 takım ateş hattında bulunuyor. Bu takımların kalan haftalarda birbirleriyle oynayacağı karşılaşmalar düşen ikinci takımı belirleyecek.
ÜNİVERSİTE 3 KEZ DEPLASMANA GİDECEK
Oyak maçına mutlak galibiyet parolası ile çıkacak sarı-mavililer bu karşılaşmadan sonra 3 deplasman maçıyla ligi noktalayacak. Temsilcimiz 26.haftada Beşiktaş Cola Turka ile, 28.haftada Aliağa Gençlik ve son haftada Darüşşafaka ile deplasmanda karşılaşacak. Üniversitespor 27.haftada Fenerbahçe Ülker, 29.haftada ise Türk Telekom ile evinde karşılaşacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri