Necmettin Erbakan'a vefa

20 Temmuz 1974 Kıbrıs Barış Harekatı döneminde başbakan yardımcısı olan, eski başbakanlardan merhum Necmeddin Erbakan'ın adı, KKTC'de bir caddeye verilecek

Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Cemal Bulutoğluları, Erbakan'ın adının en kısa zamanda, yeni yapılacak veya yapılmış önemli bir caddeye verileceğini ve ''Erbakan'ın ismini ona layık bir şekilde yaşatacaklarını'' söyledi.

Erbakan isminin KKTC'de bir mekana verilmesi yönünde çalışma yapan Akademi Kıbrıs Gelişim Platformu Başkanı Adem Koç, Belediye Başkanı Bulutoğluları'nı ziyaret ederek, bu yöndeki taleplerini içeren dilekçeyi sundu.

Adem Koç, yaklaşık 5 aydır proje üzerinde çalıştıklarını ifade ederek, Kıbrıs Barış Harekatı'nın mimarlarından Erbakan'ın isminin, Başkanın uygun göreceği bir cadde veya bulvara verilmesini arzu ettiklerini söyledi.

Kıbrıs Türk halkının Erbakan'a vefa borcu olduğunu, Erbakan'ın dönemin Başbakanı Bülent Ecevit ile birlikte Kıbrıs Barış Harekatı döneminin ikinci ismi olduğunu belirten Koç, ''Bizler onun torunları olarak, vefa borcumuzu göstermek istiyoruz. Sizlerin sayesinde bu ismin burada yaşatılmasını ve gelecek nesillere aktarılmasını istiyoruz'' dedi.

Koç, 20 Temmuz Barış Harekatı'nın yıl dönümü nedeniyle KKTC'ye gelen bakanlara proje hakkında bilgi verdiklerini, bakanların bundan memnun olduğunu ve her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söylediklerini aktardı.

Adem Koç, Akademi Kıbrıs Gelişim Platformu hakkında da bilgi verdi.

Lefkoşa Belediye Başkanı Cemal Bulutoğluları ise KKTC'deki üniversitelerin geliştiğini ve yurt dışından üniversitelere gelen gençlerin ekonomik ve ülkenin tanıtımı açısından büyük yararları olduğunu söyledi.

Üniversite çatısı altında oluşturulan bir derneğin ''gayet güzel bir teklif'' ile kendisine geldiğini ve bundan mutlu olduğunu ifade eden Bulutoğluları, geçmiş siyasileri yaptıkları başarılarla anmak gerektiğini kaydetti.

''Erbakan'ın uzun yıllar ülkesine hizmet ettiğini ve Başbakan Yardımcısı olduğu bir dönemde çok cesur bir kararla Kıbrıs Türk halkının sefaletine son verdiğini'' belirten Bulutoğluları, 20 Temmuz 1974 Barış Harekatı'ndan bu güne özgür bir şekilde yaşadıklarını anlattı.

''Böyle değerli bir insanımızı anmak için böyle güzel proje sunmanız gerçekten güzel. Çoğu zaman bu tip şeyler unutuluyor'' diyen Bulutoğluları, göreve geldikten sonra Barış Harekatı döneminin Başbakanı Bülen Ecevit'in büstünü yaptıklarını ve ismini bir caddeye verdiklerini belirterek, Erbakan'ın ismini de ona layık bir şekilde yaşatacaklarını söyledi.

Projenin, Erbakan'ın ne kadar sevilip sayıldığının göstergesi olduğunu kaydeden Bulutoğluları, ''Biz de bu sevgiyi Yavruvatan olarak göstermek istiyoruz. Bu proje onun bir göstergesi olacaktır'' dedi.

Belediye Başkanı Bulutoğluları, teklifi, en kısa sürede Belediye Meclisi'ne götüreceğini, yapılan veya yapılacak olan geniş bir caddeye Erbakan'ın adının verilmesini sağlayacaklarını kaydetti.

Bulutoğluları, Kıbrıs Barış Harekatı'nın ikinci aşamasının kutlandığı bu günlerde Erbakan'ın adını bu şekilde anmanın güzel bir olay olduğunu, ülkenin bu günlere gelmesinde katkısı olan bir siyasinin anılmasını istediklerini sözlerine ekledi

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri