Necmettin Erbakan, güzel insanlar yetiştirecek

Necmettin Erbakan Üniversitesi, düzenlenen Basınla Buluşma Günü ile tanıtıldı.

Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, üniversitelerinin amacının insana ve çevreye faydalı, eleştirel düşünme yeteneği kazanmış, barışçıl, paylaşımcı, üretken ve yenilikçi güzel insanlar yetiştirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Necmettin Erbakan Üniversitesi, dün sabah kahvaltısında Konya’daki basın kuruluşlarının yöneticileri, yazarları ve muhabirleri ile tanışma toplantısı düzenledi. Dedeman Otel’de düzenlenen ve kahvaltı ile başlayan toplantıda Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker ve rektör yardımcıları da hazır bulundu. Toplantıda 2010 yılında Konya Üniversitesi olarak kurulan ve nisan ayında Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın ismini taşımaya başlayan üniversitenin eğitim faaliyetleri, amaçları, misyon ve vizyonu anlatıldı. Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, basın mensuplarının sorularını da yanıtladı.

Konya Üniversitesi adıyla 14 Temmuz 2010 tarihinde kurulan üniversiteye aynı yıl rektör olarak atandığını belirten Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Bakanlar Kurulu’nun 27 Aralık 2011 tarihinde aldığı kararla Ahmet Keleşoğlu eğitim Fakültesi, Meram Tıp Fakültesi ve İlahiyat Fakültesi’nin kendi üniversitelerine bağlandığını belirtti. Üniversitenin adının ise 11 Nisan 2012 tarihinde eski Başbakanlardan Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın ismini taşımasının kararlaştırıldığını hatırlatan Prof. Dr. Muzaffer Şeker, bu tarihten itibaren Necmettin Erbakan Üniversitesi olarak faaliyetlerinin devam ettiğini bildirdi.

AMACIMIZ GÜZEL İNSANLAR YETİŞTİRMEK

Konuşmasında üniversitenin misyonundan ve vizyonundan söz eden Rektör Muzaffer Şeker, “Misyonumuz, bilginin üretiminde insana ve çevreye faydayı esas alarak, bilimsel etik ve evrensel değerleri yerel çerçevede ele alan, disiplinler arası çalışmaları ön plana çıkaran, ulusal ve uluslararası kurum ve kuruluşlarla üst düzey işbirliğini amaçlayan, toplumun tüm kesimleriyle güçlü ilişkiler kuran, eleştirel düşünme yeteneği kazanmış, insanlığın ihtiyacı olan barışçıl, paylaşımcı, üretken ve yenilikçi güzel insanlar yetiştirmektir. Üniversitemiz, farklılıklara saygılı, özgürlükçü bir kurum kültürü içinde tüm paydaşlarımızın gereksinimlerine duyarlı olma prensibini esas alarak, katılımcı, araştırma ve eğitim alanındaki yenilikçi ve yol gösterici tarzı ile, özgün bilginin ortaya çıkarılmasını ve yayılmasını sağlayan, uluslararası bir bilim merkezi olmayı hedeflemektedir” diye konuştu.

ERBAKAN’IN İSMİ BİZİ ONURLANDIRDI

Eski Başbakanlardan Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın isminin üniversitelerine verilmesinden onur duyduklarını da belirten Prof. Dr. Muzaffer Şeker, “Prof. Dr. Necmettin Erbakan, eğitimci kişiliğiyle de örnek bir insandır. Kendisi İstanbul Teknik Üniversitesi’ni dereceyle bitirmiş, ardından Almanya’da yaptığı faaliyetlerle tanınmış, teknik bir isimdir. Biz bu nedenle başta kendisinin isminin teknik bir üniversiteye verilmesini istemiştik. Ancak Hocamızın isminin dünya tarafından tanınır ve bilinir olması da bizleri açıkçası sevindirdi. Bu da üniversitemizin markalaşması yolunda önemlidir. Bu tanınırlığın karşılığını alıyoruz” dedi.

6 FAKÜLTEYE ÖĞRENCİ ALINACAK

Necmettin Erbakan Üniversitesi’nde Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi, Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi, Turizm Fakültesi, Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi, Meram Tıp Fakültesi ve Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi olmak üzere bu yıl 6 fakülteye öğrenci alımı yapacağını söyleyen Prof. Dr. Şeker, üniversitelerinde 14 bin 391 öğrencinin eğitimlerine devam ettiğini kaydetti.

KÖYCEĞİZ KAMPÜSÜ İHALE EDİLDİ

Necmettin Erbakan Üniversitesi’nin merkez kampüsünün ihalesinin tamamlandığını ve kısa bir süre içinde yer tespiti yapılarak inşasının başlayacağını kaydeden Rektör Muzaffer Şeker, “Köyceğiz Merkez Kampüsü için 1. etap TOKİ ihalesi gerçekleştirilmiş olup, 3 blok şeklinde toplam 28 bin metrekare ortak derslikler inşa edilecektir. Kampüsün mimari ve inşaat projeleri üniversitemizin öğretim üyeleri tarafından hazırlanmıştır” dedi.

Üniversitenin kuruluş süreci, ismi, tabelası, Selçuk Üniversitesi’nden geçen fakülteler ve benzeri pek çok konuda basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, “Üniversitemizin logosunun ve tabelasının belirlenmesi için bir kurul oluşturuldu. Bu kurul, 7 farklı tabela içerisinden en anlamlı olanı seçti. Diğer taraftan, Selçuk Üniversitesi’nden alınarak üniversitemize bağlanan Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi, İlahiyat Fakültesi ve Meram Tıp Fakültesi’nde daha önce kaydını yaptıran öğrencilerin diplomalarında hangi üniversitenin isminin yer alacağı konusu tartışılır olmuştu. Bu fakülteler bize bağlanmadan önce kayıt yaptıran öğrenciler, Necmettin Erbakan Üniversitesi logolu diploma alacaktır” ifadelerini kullandı.

HABER MERKEZİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri