Ne turist var ne de hazırlık!

Her yıl Şeb-i Arus törenlerinin başlamasına kısa süre kala hazırlıklarını hızlandıran, yerli ve yabancı turistlerin şehre gelmesini dört gözle bekleyen esnaf, pandemiden dolayı bu yıla özel bir hazırlık yapmadı

Her yıl çeşitli etkinliklerle gerçekleştirilen Şeb-i Arus törenleri. bu yıl seyirci kabul edilmeden yapılacak. Pandemiden dolayı yerli ve yabancı turist de Konya'ya akın edemeyecek. Esnaf ise geçen yılların aksine bu yıl Şeb-i Arus törenleri dönemini büyük bir kayıpla kapatacak. Pandemi ve beraberinde getirdiği yasaklar dolayısıyla 2020 yılı törenlerine özel bir hazırlık yapmayan esnaf, bir darbeyi de törenlere mecburi olarak gelemeyen turistlerin yokluğundan yiyecek.

BU YIL BİR HAZIRLIK YAPMADIK

Özellikle her yıl hediyelik eşya satan esnafın ve lokantaların hazırlıklarını artırdığı Şeb-i Arus döneminin bu yıl covid-19 nedeniyle seyircisiz oluşu, Konya'ya yerli ve yabancı turistlerin gelmeyecek olması, esnafı üzdü. 2020 yılının umutlarını tükettiğini söyleyen esnaf Selim Yapılcan, pandeminin bütün sektörleri olumsuz etkilediğini belirtti. Esnafla birlikte otellerin de büyük bir çıkmazda olduğunu aktaran Yapılcan, “Önceki yıllarda Şeb-i Arus için haftalar öncesinden esnaf hazırlıklarını yapardı. Bu yıl herhangi bir hazırlık yapmadık. Mevlana Türbesi'nin etrafı bomboş. Hediyelik eşya satan esnafın işi son 3 yıldır çok kötü. Konya dışı illere Şeb-i Arus zamanlarında stand açmaya giderdik. Şimdi bu süreçten dolayı Konya'da iş yapamaz hale geldik” dedi.

HİÇBİR BEKLENTİMİZ KALMADI

Her yıl bu zamanlar lokantalarda boş yer bulmanın imkânsız olduğuna değinerek, konuşmasına başlayan Şifa Restaurant çalışanı Mustafa Gümüş ise pandemi sürecinden dolayı iş kayıplarının hayli fazla olduğunu söyledi. Lokantacı esnafının paket servis yapmak zorunda kaldığını hatırlatan Gümüş, bu yılki Şeb-i Arus törenleri dönemi için bir beklentiye girmediklerini aktardı. Önceki yılların hareketliliğini ve iş kapasitesini mumla aradıklarına dikkat çeken Gümüş, “Şeb-i Arus dönemi bizim için çok önemliydi. Mevlana Meydanı'ndaki hareketlilik, iş kapasitemizi artırıyordu. Lokantalarda masa bulmak zorlaşıyordu. Bugün, içeriye müşteri almak yasak. Virüs, her yönüyle bize büyük zarar verdi” şeklinde konuştu.

EYYÜB KARAKUZU

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (3)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri