NBA’nin Türk yıldızı Konya’da

NBA’de oynayan Türk yıldız Enes Kanter, Konya’da öğrencilerle bir araya geldi.

NBA’de oynayan  Türk yıldız Enes Kanter, Konya’da  öğrencilerle bir araya geldi. Kanter “Bu yıl takımımda sözleşmem bitiyor. 1 Temmuzda görüşmeler başlayacak. Oklahoma City Thunder’da oynamaktan memnunum. Bu yıl sözleşmem bitiyor. Farklı bir takıma gitmem gerekirse doğu takımlarına gitmek isterim. Çünkü orada 1 milyon Türk yaşıyor” dedi.

Amerikan Basketbol Ligi'nde (NBA) oynayan milli basketbolcu Enes Kanter, Mevlana Üniversitesinde öğrencilerle bir araya geldi. Amerika’da yaşamaktan ve NBA’da forma giymekten mutlu olduğunu söyleyen Enes Kanter, “Amerika’da en çok Türkiye’yi özlüyorum. Yemeklerini, arkadaşlarımı, ailemi her şeyi çok özlüyorum. Bu yüzden Amerika’da sürekli Türklerle görüşüyorum. Türk okullarına, Türk derneklerine her fırsatta gidiyorum. Maçlarda da bir Türk’le rakip olmak veya takım arkadaş olmak fark etmiyor. Her ikisi de beni çok heyecanlandırıyor. Oklahoma City Thunder’da başarılı bir sezon geçirdiğimi düşünüyorum. Sözleşmem bu yıl bitti. Sözleşme için görüşmeler 1 Temmuzda başlayacak. Takımımdan memnunum. Eğer farklı bir takımda oynamam gerekirse NBA’in doğu takımlarından birine gitmeyi düşünürüm. Çünkü orada 1 milyon Türk yaşıyor” diye konuştu.

TÜRK BASKETBOLU 5-6 YILDA ADINI DÜNYA’YA DUYURACAK

Türk basketbol tarihinde en yüksek sırada draft edilen oyuncu unvanını kazanan 23 yaşındaki genç milli basketbolcu, Slovenya’daki 2013 Avrupa Şampiyonası’ndan sonra İspanya’daki Dünya Kupası’na da sakatlığı yüzünden gidemediğini hatırlatarak, “Sol dizimden olduğum ameliyat sonrasında tedavim devam ediyor. Önümüzdeki günlerde idmanlara başlayacağım, bir aksilik olmazsa da ağustos ayında milli takıma katılacağım ve şampiyonada oynayacağım. Milli Takımımız çok başarılı oyunculardan oluşuyor. Çok iyi sonuçlar alacağımızı düşünüyorum. Ayrıca 5-6 yıl içinde Türk Basketbolu hem Avrupa’da hem de Dünya’da çok tanınır ve saygı duyulur bir hale geleceğini düşünüyorum” dedi. Mevlana Üniversitesini gezen ve çok beğendiğini dile getiren Enes Kanter, Rektör Prof. Dr. Tankut Yalçınöz ve idarecilerden üniversite ve basketbol takımı hakkında bilgi aldı. Oklahoma City Thunder formasını imzalayarak hediye eden ünlü basketbolcu, üniversite tarafından kendisine semazen baskılı tablo hediye edildi. Öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektiren Kanter, üniversitenin basketbol formasını giyerek öğrencilerin takdirini aldı

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri