Nba'li Basketçi Enes Kanter'den Eğitim Kampanyasına Büyük Destek

NBA’de Türkiye’yi temsil eden milli oyuncu Enes Kanter, ABD'de yaşayan Türkler tarafından kurulan yardım kuruluşu Embrace Relief ile ortaklaşa, kız çocuklarının eğitimine katkıda bulunmak üzere “Enes Kanter Eğitim Fonu” yardım kampanyası...

NBA’de Türkiye’yi temsil eden milli oyuncu Enes Kanter, ABD'de yaşayan Türkler tarafından kurulan yardım kuruluşu Embrace Relief ile ortaklaşa, kız çocuklarının eğitimine katkıda bulunmak üzere “Enes Kanter Eğitim Fonu” yardım kampanyası başlattı.

New York’taki Türk Kültür Merkezi (TCC) binasında yapılan kampanya tanıtım programına katılan Kanter, kız çocuklarının okutulması için bağışta bulunmanın yanı sıra, kampanyaya yardımda bulunanlara imzalı forma, NBA maç bileti, basketbol topu gibi özel hediyeler verecek. Çağımızda kız çocuklarının okutulmasının çok önemli olduğunu belirten milli basketçi, "ABD'de okumaya başladığım ilk zamanlarda, eğitimin ne kadar masraflı olduğu gördüm. Ben de eğitim hayatımı göz önünde bulundurarak kız çocuklarının daha iyi okuması için elimden geleni yapmaya çalışıyorum. Embrace Relief kuruluşunun internet sitesinden yapılacak olan bağışlara göre benim de özel hediyelerim olacak. Hediyelerimiz arasında 2 kişiye Utah Jazz maçını izlemeleri için bilet vereceğiz." dedi. Kanter, birçok ülkede yardım faaliyetinde bulunan Embrace Relief'i özellikle kızların eğitimi için başlatılan kampanya için tebrik etti.

Embrace Relief’in CEO’su Osman Dülgeroğlu, ihtiyaç sahibi öğrencilere maddi yardımda bulunmayı amaçladıklarını söyledi. Dülgeroğlu, Enes Kanter’in kampanyaya büyük destek verdiğini ve bağışta bulunanlara da hediyeler vereceğini belirtti.

Ayrıca en fazla bağışta bulunan yardımseverler, yetenekli basketçi ile yemek yeme fırsatı da bulacak.

"ZİFT MEDYASI HAKARETLERDE BULUNUYOR"

Hükümetin Kimse Yok Mu Derneği’ni bitirme çalışmalarına sosyal medyada verdiği tepkilerle dikkat çeken NBA’in yetenekli basketçisi Kanter, "zift medyasının" zaman zaman kendisine hakaret ettiğini söyledi. Kimse Yok Mu ile ilgili başlatılan bitirme kampanyasını ilk okuduğunda inanamadığı hatta o gece uyuyamadığını belirten milli basketçi, "Dünyanın her yerinde yardım faaliyetleri olan bir yardım derneğine bu şekilde saldırmak çok üzücü. Ben de artık bir Kimse Yok Mu gönüllüsüyüm zaten. Özellikle devletin bu şekilde saldırıda bulunuyor olması daha üzücü. Amerikalılar da bunu anlayamıyor. Kendini ispatlamış bir yardım kurumuna nasıl bu şekilde saldırıldığına anlam veremiyorlar." diye konuştu.

“Ne olursa olsun bizi temsil eden değerlerin her zaman arkasında olacağız.” diyen Kanter, "Onlar her zaman dualarımızda. İnşallah herşey daha iyi olacak." şeklinde konuştu.

Kanter, program sonunda katılımcılarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri