Nazmiye çok mutlu

Malezya’daki Dünya Bedensel Engelliler Halter Şampiyonası’nda 106 kilo kaldırarak dünya rekoru kırarak hem Konya’yı hem de Türkiye’yi gururlandıran Nazmiye Muslu, bugünlerde çok mutlu
Star Gazetesinin Pazar ekine konuşan Dünya şampiyonu Konyalı halterci Nazmiye Muslu, halterin kendisi için çok önemli olduğunu, halterle birlikte sağlığına kavuştuğunu belirterek, “Dünya’ya yeniden gelsem yine aynı sporu yaparım” diyen Muslu, hedefinin ise rekorlar kırmak olduğunu söyledi. Nazmiye Muslu 31 yaşında, 40 kilo. Kendini bildi bileli tekerlekli sandalyede. O geçen hafta Malezya’daki Dünya Bedensel Engelliler Halter Şampiyonası’nda 106 kilo kaldırarak dünya rekoru kırdı. Muslu podyuma gülerek çıktığını söylüyor: “Kaldırdığım ağırlığın kilosunu hissetmiyorum bile!”
Sadece 40 kilo! Ne bir fazla, ne bir eksik! Kendini bildi bileli hayatının bir parçası olan tekerlekli sandalyeden kaldırılıyor, podyuma çıkarılıyor, engelliler için hazırlanan yatak gibi sandalyeye yatıyor, bacakları bir kemerle sabitleniyor, sonra yarışa başlıyor. O engelli bir halterci ve kaldırdığı ağırlıkla dünya rekoru kırıyor. Bu, imkansız gibi görünen başarıya imza atan kişi Nazmiye Muslu. Geçen hafta Malezya’da yapılan Dünya Bedensel Engelliler Halter Şampiyonası’nda kaldırdığı 106 kiloyla dünya rekoru kırdı.
Nazmiye Muslu, 31 yaşında. Doğduğu günden itibaren bacaklarını hissetmiyor, yaşamını tekerlekli sandalyede sürdürüyor. Konya’da yaşayan Muslu, ilkokuldan sonra okumamış. Çünkü okumayı istememiş. Tamamen tesadüfen halterle tanışmış Muslu: “Bir gün arkadaşlarımla Konya Meram Belediyespor’a gittik, orada gördüm engelliler için halter olduğunu. Annem ‘Git, hem arkadaş edinirsin hem spor yapmış olursun’ dedi. Zaten halteri seviyordum. Annemin de desteğiyle o gün haltere başladım.”
HER SENE REKOR KIRACAĞIM
Muslu, haltere başladıktan üç buçuk ay sonra Yunanistan’da yapılan şampiyonada Avrupa üçüncüsü oldu. Sonra Kore’deki Dünya Şampiyonası’nda sekizinci oldu, ardından Avrupa Şampiyonu unvanını aldı. 2008’deki Pekin Olimpiyatları’nda teknik bir hata yaparak dereceye giremedi. Muslu, geçen hafta gelen başarının ardında iki yıl önceki hırs olduğunu söylüyor: “O kadar çok ağladım ki şampiyonluğu kendi ellerimle vermiştim. Söz verdim kendime, dünya rekoru kırarak altın madalya kazanacaktım. 120 kilo olsa yine kaldırırdım çünkü antrenmanda kaldırıyorum. 106 kilo kaldırdım. Her yıl bir kilo artırarak kendi rekorumu kendim kıracağım. Son hedefim ise ağırlığımın üç katı olan 120 kiloyu kaldırmak.”
Podyuma çıkarken, yarışmaya değil de sanki Cem Yılmaz’ın şovu gibi eğlenceli bir yere gittiğini anlatan Nazmiye Muslu, kilosunun neredeyse üç katını kaldırmasının ardındaki sırrı şöyle anlatıyor: “İnanın kaldırdığım halterin ne kadar ağır olduğunun farkında değilim. Gülerek, eğlenerek kaldırıyorum. Antrenmanlara bile gülerek çıkıyorum. Halterden sonra sağlığımı kazandım. Kendimi hiçbir zaman engelli olarak görmedim. Engel insanın beyninde, onları kaldırdığınızda her şeyi başarabilirsiniz. Bir daha dünyaya gelsem, yine böyle olmak isterdim. Podyuma çıktığımda gülümsüyorum, belimdeki kemere bir kere hızlıca çarpıyorum. Bu uğurum. Haltere başladığımdan beri hayatımda ilk kez yurtdışına çıktım. İlk kez uçağa bindim. Bu spor hayatımı öyle değiştirdi ki eskiden sürekli hastalanırdım, halterden sonra sağlığımı kazandım. Artık zımba gibiyim. 2016 Olimpiyatlarına kadar yarışmak istiyorum. Her olimpiyatta rekor kırarak altın madalya alacağıma söz verdim.”

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri