Nazife Üzümcü Türkiye 2.’si oldu

Muğla’nın Bodrum İlçesi’nde düzenlenen Türkiye Muay Thai Şampiyonası antik tiyatroda yapılan final müsabakalarının ardından sona erdi.

Şampiyonada Beyşehirli sporcu Nazife Üzümcü genç bayanlar 48 kiloda Türkiye ikincisi oldu. Muay Thai antrenörü Mustafa Üzümcü, şampiyonada 6 bölgeden 300 dolayında sporcunun dereceye girebilmek için mücadele ettiğini söyledi. Türkiye Muay Thai Federasyonu’nun 2010 yılı faaliyet programında yer alan organizasyonun final müsabakalarının adeta nefes kestiğini vurgulayan Üzümcü, “Konya bölgesinden 3 sporcu ile katıldığımız şampiyonada Nazife Üzüncü derece elde eden tek sporcumuz oldu. Nazife, oynadığı final müsabakasında iyi bir maç çıkarmasına rağmen, kıl payı birinciliği kaçıran isim oldu. Final maçında son saniyede rakibini yere indirmesine rağmen hakemlerin maçı karşı tarafa vermesi üzerine bu şansı yitirdi. Tartışma yaratan bu karar karşısında şok yaşadık. Her şeye rağmen Konya bölgesini en iyi şekilde temsil ettiğimize inanıyorum.”dedi.

Üzümcü, Türkiye ikincisi olan sporcusunun Roma’da yapılacak Avrupa Şampiyonası’na katılmaya hak kazandığını, Pekin’de yapılacak Dünya Şampiyonası’nda Türkiye’yi milli forma altında temsil edip etmeyeceğinin ise rakipleri ile yapacağı seçme müsabakalarının ardından belli olacağını söyledi; “Sporcumuz Pekin’e gidebilmek için iki karşılaşma daha yapacak. Bu maçları kazanması halinde dünya şampiyonasında da ülkemizi temsil eden isim olabilecek.”dedi. Aktif Budakon Spor Kulübü Başkanı Üzümcü, sporcusunu elde ettiği başarılardan dolayı tebrik ederken, Antalya’da başlayan Türkiye Kick Box Şampiyonası’na katılacak olan sporcularına ise başarılar diledi.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri