Nazarbayev'in Hayatını Anlatan Film Hollanda'da Gösterildi

Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev’in hayatını konu alan film Hollanda’da gösterildi.

Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev’in hayatını konu alan film Hollanda’da gösterildi.

Hollanda Temsilciler Meclisi içerisinde bulunan Nieuwspoort Kongre Merkezi’nde Kazakistan Elçiliği tarafından düzenlenen programda, Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev'in hayatının beyaz perdeye aktarıldığı ‘THE SKY of MYCILDHOOD’ filmi gösterildi.

Programa; Hollanda Dışişleri Bakanlığı yetkililerinin yanı sıra, milletvekilleri, elçilik görevlileri ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı. Program aynı zamanda Kazakistan ile Hollanda arasındaki ticari ilişkilerin 21. yılı da düzenlenen bir resepsiyon ile kutlandı. Resepsiyonda Türk yemekleri davetlilere ikram edildi.

TÜRKİYE İLE DE TİCARİ HACMİ ARTTIRMAK İSTİYORUZ

Programda, Kazakistan Lahey Büyükelçiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü ve Ticari Ataşesi Kalas Kunhozhaev yaptığı konuşmada, Hollanda ile çok sıkı bir ekonomik ilişki içinde olduklarını, Dünyada en büyük ticari ortaklarının Hollanda olduğunu söyledi.

Cihan Haber Ajansı'na (Cihan) konuşan Kunhozhaev, "Hollanda ile ticari ilişkilerimiz dünyada ilk sırayı almaktadır. Son 21 yılda iki ülke arasındaki ekonomik ticari hacim 80 milyar doları geçmiş durumda. Hollanda'nın en büyük şirketlerinden başta Shell, ABN-Amro ve Unilever geliyor. Bu, ihracat ağırlıklı olarak Kazak petrolleri. Ticari ilişkilerimiz her geçen gün daha da artarak devam ediyor. Bu ticari ilişkilerde ikinci sırada ise Amerika Birleşik Devletleri geliyor. Tabii ki biz Türkiye ile de ticari hacmimizi daha çok geliştirmek istiyoruz.” dedi.

HOLLANDA'DA SANAYİ YATRIMLARINA GİRECEĞİZ

Hollanda'da 450 kadar Kazak ailesinin yaşadığını söyleyen Kalas Kunhozhaev, Hollanda ile ticari ilişkilerin 21. yılını doldurduğunu ve bu ticaret hacminin her yıl artan bir ivme ile yükselişe geçtiğini söyledi. Kunhozhaev "Biz Hollanda ile Kazakistan arasındaki ticari ilişkileri geliştirmek için, Hollanda'da sanayi yatırım alanları açacağız. Kazak petrollerinin işlendiği Rotterdam Limanı’nda yeni iş yeri, yatırım alanları istihdam etmek istiyoruz."
şeklinde konuştu.

HOLLANDALI TÜRK İŞADAMLARI İLE ÇOK İYİ DİYALOG İÇİNDEYİZ

Hollanda'da Türk Diasporası ile çok iyi ilişkiler olduğunu söyleyen, Kunhozhaev, "Hollanda'daki Türk kökenli işadamları ve sivil toplum kuruluşları ile iyi bir diyalog içerisindeyiz. Gerçekten Türk işadamlarının Hollanda'da çok iyi konumda olduklarını biliyoruz. Kazakistan elçiliği olarak ilişkilerimizi her zaman arttırmak niyetindeyiz. Bu açıdan iki kardeş ülkenin temsilcileri ile her zaman iyi bir diyalog içerisindeyiz." ifadelerini kullandı.

KAZAKİSTAN'DA, ÇOK SAYIDA TÜRK İŞ ADAMI İŞ YAPMAKTA

Kazakistan ile Türkiye arasındaki ticaretin de son yıllarda arttığına dikkat çeken, Kalas Kunhozhaev, "Biz her zaman Türkiye ile ilişkilerimizi arttırmak istiyoruz. Çünkü; bizi bağımsızlık sürecinde ilk tanıyan ülke Türkiye oldu. Bu açıdan Türkiye'ye minnettarız. Türkiye Dünyada en büyük kardeş ülkelerimizden birisi. Kazakistan'da çok sayıda Türk kökenli işadamı çok önemli işlerde iş yapmaktalar, Kazakistan'ın imarında son derece önemli rol oynamaktalar. Bu açıdan iki ülke ileriye doğru her zaman artan bir ivme ile doğru yürüyor." dedi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri