Nazarbayev: Ülke Adının Değiştirilmesine Sadece Halk Karar Verebilir

Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, Kazakistan’ın adının değişimesine sadece halkın karar verebileceğini söyledi.

Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, Kazakistan’ın adının değişimesine sadece halkın karar verebileceğini söyledi.
Nazarbayev, Atrau Eyaletin’e yaptığı çalışma ziyaretinde bölgenin ileri gelenleri ile biraraya geldi. Görüşmede Kazakistan’ın meşhur yazarlarından Rahimcan Otarbayev, Cumhurbaşkanı Nazarbayev’in uyguladığı politikaları desteklediklerini özellikle de Kazakistan’ın adının ‘Kazak Eli’ olarak değiştirilmesi fikrinin aydınlar tarafından büyük destek gördüğünü iletti.
Nazarbayev, Orta Asya ülkelerinin adlarının sonunda ‘–stan’ olduğunu ve yabancıların Orta Asya ülkelerini bu yüzden karıştırdıkları ve akıllarına ilk gelen ülkenin ise Mogolistan olduğunu söyledi. Nazarbayev, Kazakistan’ın adının değiştirilmesi meselesinin gelecekte ele alınmasının gerektiğini, ancak bunun öncelikle halk tarafından tartışılması ve kararın halk tarafından verilmesi gerekliliğine vurgu yaptı.
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri