Nazar değmesin

Son haftalarda ilimizde ve ilçelerimizde oynanan amatör küme futbol müsabakalarında hem seyirci, hem de futbolun kalitesi tavan yaptı. Taraftarların ilgisi ve takımlarını desteği yöneticileri sevindirdi
Türkiye Futbol Federasyonu Bölgesel Amatör Lig maçında ilimizde Dumlupınar sahasında oynanan ve Selçuklu Belediyespor’un Akşehirspor’u 1-0 yendiği karşılamada 1000’e yakın Akşehir taraftarı takımlarını desteklemek için yaptıkları tezaruhat ve çoşku görülmeye değerdi. Yine Bölgesel Amatör Liginde Sarayönü ilçemizde oynanan Sarayönü Belediyespor ve Karaman Belediyespor maçı 0-0 berabere sonuçlanmasına rağmen takımlarını desteklemekten bir an geri durmayan Sarayönü taraftarlarının ilgisi üst düzeydeydi. 
Meram Çıtır Simit Süper Grubun önemli maçında; lider Selçukspor deplasmanda karşılaştığı Karapınar Belediyespor maçında 1-0 yenilerek liderliği rakibine kaptırırken, ev sahibi Karapınar’ın tüm tribünleri dolduran 3000 bine yakın taraftarların takımlarını desteklemek için gerçekleştirdikleri gösteri bir çok profesyonel lig maçında bile olmaması amatör adına hepimizi sevindirdi. 
Yine ilimiz merkez sahalarda oynanan Meram Çıtır Simit Süper Grup müsabakaları olan; Muhasebe Gençler-Ç.Çumra Belediyespor ve İhsaniye Gençlerbirliği karşılaşmalarında amatör maçlara gelen taraflı tarafsız seyircilerin ilgisi ve alakası sevindirdi. Ayrıca; Kadınhanı, Beyşehir ve Ilgın ilçelerinde oynanan müsabakalarda seyircilerin çokluğu açısından oldukça memnun edici bir durumdu.
Hafta sonları oynanan tüm müsabakaları kısmende olsa takip ederek temsilcilerden bilgi alan Konya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Remzi Ay, yaptığı açıklamada; “Son haftalarda birçok profesyonel maçlarda bile olmayan kalabalık taraftarların amatör maçları takip etmesi tarafsız olanların maç seyretme zevkine hitap etmesi, taraftar olanlarında takımlarını centilmence destekleyerek kazanma noktasında takımlarına katkı sağladığını, eskilerde amatör futbola olan yoğun ilginin tekrar görülmeye başlandığını, canlandığını ve bu durumun amatör sevdalıları olan bizlerin yüzünü güldürdüğünü belirtti. Ayrıca binlerle ifade edeceğimiz seyirciyle oynanan amatör maçlarda herhangi bir olayın olmamasıda centilmenlik adına sevindirici bir durum olduğunu ve azda olsa bayan seyircilerinde maçları takip ettiğini söyleyebiliriz.” dedi. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri