NATO'dan medet ummayın!

Konya'ya gelen Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, "İlk defa hükümet kurulamadan seçimlere gidiyoruz. Savaşa girecek duruma geldik, NATO'dan yardım talep ediyoruz" dedi

Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, seçim çalışmaları kapsamında Konya'nın ilçelerini ziyaret etti. Kamalak'ın ilk durağı Kulu oldu. Kamalak, ilçe girişinde partililerin oluşturduğu bir araç konvoyu tarafından karşılandı. Kamalak'ı Saadet Partisi İl Başkanı Hasan Hüseyin Uyar, Konya Milletvekili Adayları, İlçe Başkanı İhsan Gökçe ve partililer karşıladı. Daha sonra çarşı esnafını selamlayan Genel Başkan Kamalak, vatandaşların yoğun ilgiyle karşılaştı. Esnaf ziyaretleri sonrası öğle namazını kılan Kamalak, namaz sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Hem Türkiye hem de İslam cğrafyasının buhran içerisinde olduğunu vurgulayan Genel Başkan Kamalak, "Milletimiz sanmasın ki kurtuluş yolu yok. Kurtuluş da var, çözüm de var. Çözüm Milli Görüş'ün tek temsilcisi Saadet Partisi'dir" dedi.

PARTİMİZ YARDIM ALMIYOR

Ankara'daki patlamayla ilgili konuşan ve Türkiye'de ilklerin yaşandığını ifade eden Kamalak, şöyle konuştu: "İlk defa böyle bir büyük katliam yaşandı. İlk defa Türkiye Cumhuriyeti Genel Kurmay Başkanı'na terörist muamelesi yapıldı. İlk defa hükümet kurulamadan seçimlere gidiyoruz. Savaşa girecek duruma geldik, NATO'dan yardım talep ediyoruz. Biz bu kardeşlerimizi defalarca uyardık. Suriye politikalarıın yanlış olduğunu söyledik, çözüm süreci diye adlandırılan çözülme sürecinin yanlış olduğununu söyledik. 7 Haziran öncesi biz şunu söylemiştik; Saadet Partisi seçimleri sonucu Meclis'e giremezse o seçimin bir işe yaramayacağını ve hiç bir çözüme ulaşamayız. Dediğimizde de haklı çıktık. Çünkü bu ülkenin sorunlarının çözülmesi için akıl, firaset, aşk ve vizyon lazımdır. Bu vasıflar bir tek Saadet Partisi kadrolarında bulunmaktadır. En tecrübeli ve fedakar kadrolar bizde diye boşuna söylemiyoruz. Diğer partiler milyonlarca lira seçim yardımı alırken bizim kadrolarımız evladının rızkından artırarak çalışma yapıyor."

TMO DEPOLARI İTHAL ÜRÜN DOLU

Konyanın Türkiye'nin hububat deposu olduğunu söyleyen Kamalak, konuşmasına şöyle devam etti: "Şimdi Toprak Mahsulleri Ofisi'nin (TMO) depolarına bakalım. Hepsi ithal edilen mallarla dolu. Halbuki ithal edilen malın iki özelliği vardır. İthal edilen her ürün yabancı şirketleridesteklemek demekir. İkinci olarak ise her ithalatta yerli üreticiyi durdurulmuş önüne engel konulmuş olur. Düşünün sadece İtalya'dan 150 milyon dolar et ithalatı yapmışız. Bu kabul edilemez."

CİHANBEYLİ KAYMAKAMLIĞI'NA ZİYARET

Daha sonra Cihanbeyli'ye geçen Genel Başkan Mustaf Kamalak ve beraberindeki heyet, çarşı esnafı ile hasbihal etti. Kamalak daha sonra CihanbeylivKaymakamı Ahmet Gencer'i makamında ziyaret eti. Ziyaret çıkışı Kaymakamlık binası önünde açıklama yapan Kamalak, "Terör ölayları ve bu son patlama bizi can evimizden vurdu. Üzülüyoruz ama şaşırmıyoruz. Çünkü biz hükümet yetkililerini defalarca uyardık.Tarihimizde ilk defa terörist ithal ettik. PKK'nın yetişmiş komutanlarını karşıladık. Terör dağdan şehirlere indi. Anadolu'ya yayıldı. İstanbul'un göbeğinde karakol basıyorlar" dedi. Bir gazetecinin "Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 'Canlı bombaların listesi var ama eylem yapmadan yakalayamıyoruz' sözlerini nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna ise Kamalak, şöyle cevap verdi: "Başbakanın bu açıklamasından ürperiyor, dehşete kapılıyoruz. Birileri öldükten sonra mı harekete geçeceksiniz? Daha pek çok açıklamsında hayretler içinde kalıyoruz. Cumhurbaşkanı ve Başbakan muhalefete 'Siz Sivas'ın doğusuna gidemiyorsunuz' diyor. Eğer gidemiyorlarsa bunun sorulusu sizsiniz. Sizin göreviniz asayiş, mal can güvenliğini salamk değil mi? 13 yıl önce herhangi bir ayrışma, bölünme var mıydı? Başbakanımıza tavsiyem danışmanlarını gözden geçirsin" Cihanbeyli temaslarını tamamlayan Kamalak ve beraberindeki heyet daha sonra Sarayönü'ne geçti. Heyet bugün de Akşehir, Ilgın ve Kadınhanı'nı ziyaret edecek.

HALİD ŞEN merhabahaber.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri