NATO Zirvesi'nin Güvenliği Konya'dan!

NATO Zirvesinin hava sahasının güvenliğini Türkiye'nin sağlayacağı açıklandı.
Alınan bilgiye göre, 8-9 Temmuz'da Varşova'da yapılacak ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılmasının planlandığı NATO zirvesi için yoğun güvenlik önlemleri alınıyor. Zirvenin hava sahasının güvenliğini Türkiye'nin sağlayacağı açıklandı.
 
TÜRKİYE ZİRVENİN HAVA SAHASININ GÜVENLİĞİNİ SAĞLAYACAK
 
Ev sahibi ülke tarafından alınan tedbirlere NATO ülkeleri de imkan ve kabiliyetleri dahilinde destek veriyor. Bu kapsamda Türkiye, zirvenin hava sahasının güvenliğinin sağlanmasıyla görevlendirildi. Fransa ve İngiltere'nin de destek vereceği bu görev kapsamında havadan ihbar ve kontrol (HİK) uçağı, Polonya semalarında görev yapacak.
 
UÇAKLAR HAVADA YAKIT İKMALİ DE YAPACAK
 
Konya'da konuşlu bulunduğu 3'üncü Ana Jet Üs Komutanlığından havalanacak uçak, Polonya'ya gidecek. Hava sahasının güvenliğine yönelik kontrol görevini gerçekleştirecek HİK uçağı, havada yakıt ikmali de yapacak. NATO, Fransa ve İngiltere'ye ait AWACS uçaklarıyla koordineli gerçekleştirilecek görevin ardından Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait uçak üssüne dönecek.
 
İLK GÖREV
 
Görev, 4 havadan ihbar ve kontrol uçağını Hava Kuvvetleri Komutanlığına teslim alan 131'inci Havadan İhbar Kontrol (HİK) Grup Komutanlığının yurt dışındaki ilk görevi olma özelliğini taşıyor.
 
TSK AÇISINDANDA ÖNEMLİ BİR SEVİYE
 
Ayrıca Hava Kuvvetleri Komutanlığınca gerçekleştirilecek görev, Türk Silahlı Kuvvetlerinin geldiği seviyenin ortaya konulması açısından da önem taşıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri