NATO ve BM emperyalistlerin işgal örgütü

Başörtüsü başta olmak üzere inanç özgürlüklerinin önündeki engellerin kaldırılması için başlatılan eylemde 134. hafta geride kaldı.

Konya İnanç Özgürlükleri Platformu tarafından Kayalıpark’ta gerçekleştirilen eylemde, dünya genelinde Müslüman halklara uygulanan zulme dikkat çekildi. Platform adına konuşan Kerim Gövez, 1950 yılında kurulan Birleşmiş Milletler Örgütü’nün kuruluşunun hemen ardından Siyonist işgalci İsrail’in yaptığı zulümleri ödüllendirdiğine işaret ederek, Mescid-i Aksa’nın da içinde bulunduğu pek çok kutsal mekanı içinde barındıran, Küdüs-ü Şerif’in yarısını İsrail’e vermeyi kabul ettiğini hatırlattı. Kerim Gövez, Birleşmiş Milletler Örgütü’nün o gün yaptığı uygulamayla daha sonra olacak olan olayları da tetiklediğini ve o günden beri meydana gelen pek çok zulmün de ana sebebi olduğunu vurguladı.

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER İŞGALLERİ MEŞRULAŞTIRIYOR
Aradan geçen uzun zamandan sonra bugün Mescid-i Aksa’nın bölüşülmeye çalışıldığına dikkat çeken Kerim Gövez, şöyle devam etti: “Kudüsümüzün yarısının Siyonistlere verildiği gibi Mescid-i Aksamızın da yarısı Siyonistlere verilmeye çalışılmaktadır. Ağırdan ağıra, sinsice yapılan pek çok çabanın sonucu, Mescid-i Aksa’nın bölünmesine yöneliktir. Filistin ve Filistin’e ait başta El Halil olmak üzere pek çok kutsal mekan da bu durumu yaşamıştır. Bugün de Mescid-i Aksamıza yönelik iğrenç planların arkasında önce paylaşım, daha sonra tamamen işgal vardır. Batılı devletlerin ve batı kültürünün çıkarlarını korumak üzere oluşturulan Birleşmiş Milletler de bu işgallerin bir şemsiyesi durumunda olmuş, uluslar arası siyaset arenasında işgalleri ve yapılan zulümleri meşrulaştırma vazifesi görmüştür.”
NATO, EMPERYALİST ÜLKELERİN İŞGAL ÖRGÜTÜ
NATO’nun da Birleşmiş Milletler ile aynı paralelde olduğuna vurgu yapan Kerim Gövez, “O da batılı devletlerin çıkarlarını korumak; batılı inanç ve kültür değerlerini dayatmak için kurulmuştur. Bugün İslam dünyasının pek çok yerini işgal altında tutan NATO başta Amerika olmak üzere diğer emperyalist ülkelerin taşeronu olan bir işgal örgütüdür. Birleşmiş Milletler de NATO’nun ve Siyonist İsrail’in işgallerini insancıllık ve hümanizm söylemiyle şemsiyelemekte ve şirin göstermeye çalışmaktadır” dedi.
ÇEÇEN HALKI ÜZERİNDE BASKI KURULMAYA ÇALIŞILIYOR
Son olarak Rusya’da meydana gelen olayların mazlum Çeçen halkı üzerindeki baskı ve terörizmin artmasına sebep olarak gösterilmesinden de endişe duyduklarını aktaran Kerim Gövez, şöyle devam etti: “Ayrıca aynı sebeple Türkiye’de yaşayan Çeçen mültecilerin ve bunlara destek veren kişi ve kurumların Moskova ve işbirlikçi Kadirov yönetimince baskıya uğratılmasının sebebi haline getirilmesinin de rahatsızlığını duyuyoruz. Halkımızı bu hususta daha uyanık ve duyarlı olmaya  davet ediyoruz.”
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri