“nato, Rusya’ya Diğer Ülkelerin Egemenliklerine Saygıyı Öğretecek”

NATO Genel Sekreter Yardımcısı Alexander Vershbow, uluslar arası toplumdan izole edilerek diğer ülkelerin egemenliklerine saygı duyması gerektiğini Rusya’ya öğreteceklerini söyledi.Seul’de açıklamada bulunan Vershbow, “Bizim uzun vadeli...

NATO Genel Sekreter Yardımcısı Alexander Vershbow, uluslar arası toplumdan izole edilerek diğer ülkelerin egemenliklerine saygı duyması gerektiğini Rusya’ya öğreteceklerini söyledi.

Seul’de açıklamada bulunan Vershbow, “Bizim uzun vadeli hedefimiz Rusya ile işbirliğini sürdürme ve sorumlu davranma yönünde. Ortak problemlerimizin çözümü için uluslar arası toplumla birlikte hareket eden bir ülke olmasını umuyoruz.” dedi.

Bunun olabilmesi için Rusya’nın kurallara uygun davranma ve diğer ülkelerin egemenliklerine saygı duyma anlayışına geri gelmesi gerektiğini kaydeden NATO Genel Sekreter Yardımcısı, “Diğer ülkelerin geleceği ile ilgili seçimlerine saygı duymalı. Bu konuda Rusya ile aynı fikirde olmasalar da… Bu zamana kadar, Rusya izole olarak bunu öğrenmek zorunda.” ifadelerini kullandı.

NATO Genel Sekreter Yardımcısına göre, Rusya ile Balkanlara barışın gelmesi, terörle mücadele ve kitle imha silahlarının yayılmasını önleme gibi parlak konularda işbirliğini görüşürken, resim şu an karanlık.

Rusya’ya göre ise Gürcistan ve Ukrayna’ya müdahale bölgede yaşayan Rus vatandaşların yaşam haklarını korumak için gerçekleştirildi. NATO’nun kendi sınırlarına doğru ilerlemesini tehdit olarak gören Moskova, Ukrayna ve Gürcistan’ın NATO üyeliğine karşı çıkıyor.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri