NATO kalkanına hayır!

SP Halka İlişkilerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Ahmet Yalçın, NATO kalkanının Türkiye’yi bölmeyi amaçladığına işaret ederek, bunun yerine D-8’in hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi
Saadet Partisi (SP) Halkla İlişkilerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Ahmet Yalçın, parti üyeleri ile birlikte Şelale Park’ta basın açıklaması yaptı. Ülkenin içinde bulunduğu durumun değerlendirildiği açıklamada kurtuluşun ancak Saadet Partisi’nde olduğuna dikkat çeken Ahmet Yalçın, halkı Saadet Partisi’ne üye olmaya davet etti. Açıklamanın ardından ‘NATO kalkanına karşı D-8 kalkanı’ başlıklı el ilanları dağıtıldı.
Türkiye’de halen konuşulması gereken asıl gündem konularının göz ardı edildiğini ve suni gündemlerin başköşede tartışıldığını belirten SP Halkla İlişkilerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Ahmet Yalçın, “Biz, suni gündemleri tartışan değil, Türkiye’nin gerçek gündemleri ile ilgilenen ve çözüm üreten bir partinin mensupları olarak yolumuzdan şaşmayacağız. Bu kapsamda Konyalı hemşerilerimizi daha fazla bilgilendirmek için belli zamanlarda broşür çalışmaları yapacağız. İlk çalışmamızı ‘NATO kalkanı Değil D-8 Kalkanı’ başlığı ile başlattık. Ülkemize kurulması için vize verilen NATO kalkanının ülkemize getireceği zararları anlatan, bu kalkanın kurulması ile ülkemizin nasıl bir tehlikeye gireceğini içeren el ilanlarını dağıtıyoruz. Bu ilanda çözüm önerilerimiz bulunmaktadır” dedi.
1969 yılında Genel Başkan Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın ‘Bir çiçekle bahar olmaz’ diyenlere ‘Bahar bir çiçekle başlar’ yanıtını hatırlatan Yalçın, “Biz inanıyoruz ki ülkemiz yeniden özlediği baharlara kavuşacaktır. Tüm halkımızı bu baharın çiçekleri olmaya davet ediyoruz” diye konuştu.
BİZE NATO DEĞİL, D-8 KALKANI LAZIM
Türkiye’nin NATO kalkanına onay vermesi ile çok büyük bir yanlışa düştüğünü söyleyen Ahmet Yalçın, “Bize NATO kalkanı lazım değil. Kendi kalkanımızı kurmalıyız. Avrupa Birliği’ne girebilmek için kapılarında köle olmak yerine D-8’i hayata geçirmeli, kendi birliğimizi kurmalıyız. Bu kalkanın aslında İsrail’i korumak için kurulduğunu, ülkemizin bölünmesi emellerine hizmet ettiğini, Türkiye’yi savaşa sürüklediğini, şartlarını Türkiye’nin belirmediğini unutmamalıyız” ifadelerini kullandı.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri