Nato Genel Sekreteri'nin İlk Durağı Dışişleri Bakanlığı Oldu

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bir dizi temasta bulunmak üzere Ankara’ya gelen NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile bir araya geldi. Bakanlıktaki görüşmeden sonra ortak basın toplantısı düzenlendi. Danimarka eski başbakanı Anders...

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bir dizi temasta bulunmak üzere Ankara’ya gelen NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile bir araya geldi.

Bakanlıktaki görüşmeden sonra ortak basın toplantısı düzenlendi. Danimarka eski başbakanı Anders Fogh Rasmussen'in ardınan NATO Genel Sekreteri olan Jens Stoltenberg, göreve başlamasından 9 gün sonra Türkiye’ye geldi. Göreve geldikten sonra Polonya’nın ardından ikinci ziyaretini Türkiye’ye yapan Stoltenberg, iki gün sürecek ziyareti kapsamında Ankara’da üst düzey temaslarda bulunacak. İlk görüşmesini Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile yapan NATO Genel Sekreteri, gün içinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın yanı sıra Genelkurmay Başkanı Necdet Özel ile de bir araya gelecek. Stoltenberg’in yarın Gaziantep’te konuşlu ABD Patriot birliğini ziyaret etmesi bekleniyor.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri